demo_image

Msc. Igli Zarka

Igli Zarka ka lindur në Fier më 13.09.1991.
Prej vitit 2015 punon si aktor i filmit dhe skenës dhe prej vitit 2020 asistent pedagog në Universitetin Europian të Tiranës.
Ka kryer studimet Bachelor dhe Master në “Universitetin e Arteve” si aktor profesionist.
Ai ka qenë pjesë e produksioneve të shumta teatrore ndër të cilat:
“Equus” nga Petter Schaffer në Teatrin Kombëtar të Shqipërisë
“Galaxia” nga Howard Barker në Teatrin Kombëtar të Shqipërisë
“Lojë me dy personazhe” nga Tennesse Williams në Teatrin Kombëtar Eksperimental të Shqipërisë
“Pulëbardha” nga A.P.Chekhov
Ai ka luajtur në filma artistikë ndër të cilët:
“Virgjëresha Shqiptare” nga Bujar Alimani & Elsani produksion (Deutchland)
“Libri i Vlorës” nga Steven Kastle (Australi)
“Nina” nga Fatos Berisha