Showing 11-20 of 664 results

Vera Bekteshi, e para grua fituese e Çmimit Kadare

21 Prill, 2022

Fituesja e Çmimit Kadare/  Bekteshi, një roman për njerëzit me aftësi ndryshe Me romanin “Pusulla të Verdha” Vera Bekteshi bëhet e para grua që fiton çmimin letrar “Kadare”. Mes 22 pjesëmarrësve, 5 finalistëve dhe tri herë renditjes së saj në …

“Terminologji Informatike” në UET: A është i mundur shqipërimi?

20 Prill, 2022

Autorët besojnë se po, ndërsa sjellin edhe propozimet e tyre për më shumë se 500 kuptime fjalësh e shprehjesh që shoqërohen me rreth 600 citime nga bibliografia. “Terminologji informatike: problematika dhe zgjidhje”, është fryt i një pune disavjeçare të autorit …

Vera Bekteshi fiton Çmimin Kadare me romanin “Pusulla Letre”

28 Shkurt, 2022

Këtë vit, edicionin e 7-të të Çmimit Letrar Kadare, e ‘rrëmbeu’ mes 21 dorëshkrimesh romani “Pusulla letre”, i autores Vera Bekteshi me motivacionin “Për risinë stilistikore në shkrirjen e zërit të autores me atë të personazhit kryesor në një rrëfim …