Showing 1-10 of 574 results
Klerisa Azuni studente e komunikimit në Universitetin Europian të Tiranës

Studentja e UET, Klerisa Azuni fituese e Konkursit të Ideve të Sipërmarrjes së studentëve nga universitetet e Ballkanit Perëndimor

5 Maj, 2022

Konferenca përmbyllëse e konkursit të ideve sipërmarrëse u  zhvillua në UET në “Transnational Dissemination Conference” në kuadër të Javës Ndërkombëtare në Universitetin Europian të Tiranës, në kuadrin e projektit Erasmus+  e–VIVA. Skuadra fituese e këtij konkursi me pjesëmarrës nga studentë …

Vera Bekteshi, e para grua fituese e Çmimit Kadare

21 Prill, 2022

Fituesja e Çmimit Kadare/  Bekteshi, një roman për njerëzit me aftësi ndryshe Me romanin “Pusulla të Verdha” Vera Bekteshi bëhet e para grua që fiton çmimin letrar “Kadare”. Mes 22 pjesëmarrësve, 5 finalistëve dhe tri herë renditjes së saj në …

“Terminologji Informatike” në UET: A është i mundur shqipërimi?

20 Prill, 2022

Autorët besojnë se po, ndërsa sjellin edhe propozimet e tyre për më shumë se 500 kuptime fjalësh e shprehjesh që shoqërohen me rreth 600 citime nga bibliografia. “Terminologji informatike: problematika dhe zgjidhje”, është fryt i një pune disavjeçare të autorit …