Lajme & Aktivitete

Disa këshilla për studentët e rinj të degës së shkencave politike në UET

Nga Florian Çullhaj, PhD Si student i brezit të parë të Shkencave Politike në Shqipëri dhe pas një eksperience dhjetëvjeçare si Lektor në po të njëjtën disiplinë, gjykoj se kam krijuar eksperiencën e mjaftueshme të përcjell disa këshilla për studentët e rinj që janë regjistruar, si dhe për ata që duan të regjistrohen në këtë disiplinë. […]

Faruk Kaba: Në pak vite, UET ndër universitetet më të mira për inxhinieri

Në ciklin e Forumeve UET, për një bashkëbisedim me pedagogë dhe studentë këtë të martë, në moderimin e përgjegjëses së Departamentit të Shkencave Humane dhe Komunikimit, Prof. Asoc. Dr. Belina Budini, ishte i ftuar një ndër ekspertët më të njohur të ndërtimit të rrugëve, Dr. Ing. Faruk Kaba, për të ndarë eksperiencën shumëvjeçare si dhe opinionet […]

Ja lista e aplikantëve në raundin e dytë të regjistrimeve

Ja lista e aplikantëve në raundin e dytë të regjistrimeve Fakulteti i Shkencave Humane Edukimit dhe Arteve Liberale Psikologji me profile Shendet Mendor Fakulteti i Shkencave Humane Edukimit dhe Arteve Liberale LETERSI me profile Linguistike Antro Fakulteti i Shkencave Humane Edukimit dhe Arteve Liberale Program Profesional 2-vjecar DIZAJN I Fakulteti i Shkencave Humane Edukimit dhe […]

Mundësi financimi dhe bursa për gati 20 profile studimi në UET

Mundësi financimi dhe bursa për gati 20 profile studimi në UET Në kuadrin e ristrukturimit dhe zgjerimit, UET, u krijon mundësinë studentëve që aplikojnë për financim dhe bursa për 20 degë studimi, për degët, si: Filozofi, Histori, Arte Skenike, Arte Pamore, Arte Muzikore, Linguistikë, Gjuhë të huaja, Letërsi, Sociologji etj. Dekada e dytë e gjen […]

Forumi Gjimnaz-Universitet: UET ofron bursa të plota për programet e studimit me profil mësuesi

Forumi Gjimnaz-Universitet: UET ofron bursa të plota për programet e studimit me profil mësuesi Tashmë e kthyer në traditë, Universiteti Europian i Tiranës zhvilloi forumin gjimnaz-universitet, ku këtë vit tema ishte me fokus teknologjinë, emigracionin dhe reformimin në tërësi të arsimit parauniversitar dhe universitar. Si duhet konceptuar Gjimnazi i vitit 2020 në raport me përdorimin […]

Bashkëpunimi UET-Ora News për të suportuar studentët e talentuar drejt medias

Bashkëpunimi UET-Ora News për të suportuar studentët e talentuar drejt medias Presidenti i televizionit Ora News, Ylli Ndroqi ka hapur dyert e këtij televizioni për të rinjtë që kanë pasionin dhe dëshirën për t’u angazhuar në media. Nisma e mbështetur dhe organizuar nga drejtoresha, Mariam Ndroqi, synon të ndihmojë dhe suportojë studentët që shohin të […]

UET prezanton Fakultetin e Shkencave Humane, Edukimit dhe Arteve Liberale

Universiteti Europian i Tiranës me anë të një ekspozite me punimet artistike të studentëve të tij, ka prezantuar Fakultetin e Shkencave Humane, Edukimit dhe Arteve Liberale. Ka qenë një punë prej dy vitesh e këtij universiteti për të bërë të mundur themelimin e një fakulteti që iu përket tërësisht shkencave humane, ku sipas Dekanit të […]

Çfarë është projekti UET- polivalent: 5 fakultete, 15 departamente dhe qendra kërkimore, 35 grup-lëndë, 75 programe studimi, 125 profile, 750 lëndë

Pas dymbëdhjetë vitesh kontribut në historinë e arsimit të lartë shqiptar, UET vjen i reformuar, me një ristrukturim dhe “zgjerim” të ofertës së tij akademike. Tashmë fakultetet e UET janë 5, ku tri fakulteteve të mëparshme u janë shtuar dhe dy të tjera, Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike, si dhe Fakulteti i Inxhinierisë, Informatikës dhe […]