Partnerë

Partnerë

UET-i ndërton ura bashkëpunimi me institucione të tjera në arsimin e lartë brenda dhe jashtë vendit si dhe me aktorë të tjerë të shoqërisë civile, sektorit publik dhe atij privat me qëllim krjimin e hapësirave dhe mundësive të ndryshme për studentët si edhe stafin akademik. UET-i në mënyrë të veçantë bashkëpunon me Universitetin e Aston-it në Britaninë e Madhe në kuadër të programeve të Shkollës Doktorale. Ky bashkëpunim nënkupton shkëmbimin e programeve, pedagogëve, studentëve dhe në të ardhmen synon formimin dhe udhëheqjen e përbashkët të doktoraturave me profesorë të këtij universiteti. UET-i bashkëpunon ngushtë edhe me institucione të tjera të arsimit të lartë në Europën Juglindore dhe Bashkimin Europian në kuadër të programeve Tempus, Jean Monnet, Erasmus+ si dhe me institucioneve të tjera në kuadër të programeve mbështetëse për kërkimin nga donatorë ndërkombëtar dhe lokal si Regional Research Promotion Programme; NUFFIC, Assist Impact/USAID, Fondacioni Shoqëria e Hapur etj. Lista e plotë e partnerëve dhe projekti konkret i bashkëpunimit gjendet më poshtë:

                     Foreign partners in higher education: UNIVERSITIES

Nr.

Institution

Location

Type of Cooperation

Programme/project

1

University of SalzburgAustriaSIGMA Agile + EuroPS in processPartnership in areas: Exchange of relevant human resources;Exchange of educative programs

2

BOKU-University of Natural Resources and Life SciencesAustriaPartnershipExchange of relevant human resources

3

Danube University KremsAustriaPartnershipExchange of lecturers

4

University of Graz, Karl-FranzensAustriaEU-Tempus ConsusExchanges experiences and educative programs

5

Universite Libre de BruxellesBelgiumErasmus + KA2Capacity Building

6

University of BihacBosnia and HerzegovinaSIGMA AgileExchanges experinces and educative programs

7

Burch UniversityBosnia and HerzegovinaSIGMA AgilePartnership and staff students exchanges

8

University Dzemel MostarBosnia and HerzegovinaErasmus + KA2Capacity Building

9

University of East-SarajevoBosnia and HerzegovinaErasmus + KA2Capacity Building

10

University of MostarBosnia and HerzegovinaErasmus + KA2Capacity Building

11

University of ZenicaBosnia and HerzegovinaErasmus + KA2Capacity Building

12

International University of SarajevoBosnia and HerzegovinaPartnershipExchange of relevant human resources

13

University of SplitCroatiaErasmus + KA2Capacity Building

14

University of CyprusCyprusMEDCapacity Building

15

College of Managerial Informatics and EconomicsCzech RepublicEU-Tempus ENCHASEExchange of  relevant human resources and educative programs

16

Brno University of TechnologyCzech RepublicErasmus + KA2Capacity Building

17

Masaryk UniversityCzech RepublicErasmus + KA2Capacity Building

18

Lappeenranta Uni. of TechnologyFinlandSIGMA AgilePartnership for staff an strudents exchanges

19

Savonia University of Applied SciencesFinlandPartnershipExchange of students, common actions, scientific and cultural partnership

20

Université du Maine – Le MansFranceEU-Tempus ENCHASEPartnership for staff and student exchange

21

Institute Agronomique Mediterreen de MontpellierFranceErasmus + KA2Capacity Building

22

Tiblisi State UniversityGeorgiaErasmus + KA2Capacity Building

23

Heinrich-Heine University DusseldorfGermanyErasmus+ KA1Exchange of relevant human resources and Comon project and programs

24

Humboldt universityGermanySIGMA AgilePartnership for staff and student exchange

25

Koblenz-Landau UniversityGermanyEU-Tempus ENCHASEExcchange of relevant human resources, of educatve programs

26

Leuphana University LüneburgGermanyEU-Tempus ConsusExchange of relevant human resources of education programs

27

Ludwigshafen UniversityGermanyPartnershipExchange of relevant human resources and Common project and programs

28

University of Duisburg-EssenGermanyErasmus + KA2Capacity Building

29

Emden-Leer UniversityGermanyErasmus+ KA1Exchange of relevant human resources and Comon project and programs

30

BPP University LondonGreat BritainPartnershipExchange of relevant human resources and comon project and program

31

University of NorthamptonGreat BritainPartnershipExchange of relevant human resources and common projects and programs

32

Richmond, the American International UniversityGreat BritainPartnershipExchange of relevant human resources and Comon project and programs

33

University of South WalesGreat BritainPartnershipExchange of relevant human resources and Comon project and programs

34

Aston UniversityGreat BritainDoctoral Degree

35

Central European UniversityHungaryVisegrad FundEU Policy: Lesson learned from Visegrad countries

36

Eötvös Loránd UniversityHungaryErasmus+ KA1Partnership for staff and students exchange

37

Linum FoundationHungaryVisegrad FundEU Policy: Lesson learned from Visegrad countries

38

Obuda University BudapestHungaryErasmus + KA1Staff and students exchange and cooperate

39

University of LimerickIrelandEU-Tempus ConsusExchange of relevant human resources of educative programs

40

Bar-Ilan UniversityIsraelExchange of Teachers;Exchange of Researchers; Exchange of Students

41

Lum “Jean Monnet” University of CasamassimaItalyexchange of Teachers and studentsVisits for scholars; Exchange of faculty and academic staff

42

Ca’ Foscari University of VeniceItalyExchange of students;of academic staffexchange visits and Institutional and cultural program

43

European University of RomaItalyPartnershipExchange of relevant human and educative programs

44

Univerisity of PaviaItalyErasmus+ KA1Partnership for staff and students exchange

45

University of BariItalyPartnership programStaff and students exchange and Partnership

46

University of BolognaItalyPartnership programStaff and students exchange and Partnership

47

University of CamerinoItalyPartnershipexchange of students, common actions, scientific and cultural Partnership

48

University of FoggiaItalyPartnershipExchange of relevant human resources and Comon project and programs

49

University of MarconiItalyPartnershipExchange of relevant human resources and Common project and programs

50

University of PalermoItalyErasmus+KA1Exchange of relevant human resources and Common project and programs

51

University of ParmaItalyErasmus+KA1Exchange of relevant human resources and Common project and programs

52

University of SalernoItalyMEDCapacity Building

53

University of TeramoItalyPartnershipExchange of experience; Exchange of students; Exchange of academic staff; Instructional and cultural programme

54

University of TriesteItalyErasmus + KA2Capacity Building

55

University Roma 3ItalyErasmus + KA2Capacity Building

56

“Fama” University CollegeKosovoExchange esperienceExchange of experience; Exchange of students; Exchange of academic staff; Instructional and cultural programme

57

“Kadri Zeka” University of GjilanKosovoExchange of students and teachersExchange of experience; Exchange of students; Exchange of academic staff; Instructional and cultural programme

58

“Universum” University CollegeKosovoPartnershipPartnership in areas: Exchange of relevant human resources;Exchange of educative programs

59

AAB Riinvest UniversityKosovoPartnershipPartnership in areas: Exchange of relevant human resources;Exchange of educative programs

60

Iliria UniversityKosovoErasmus + KA2Capacity Building

61

University for Business and Technology-UBTKosovoPartnershipExchange pf relevant human and educative programs

62

State University of KuwaitKuwaitPartnershipPartnership

63

Liepajas UniversityLatviaErasmus+KA1Exchange of relevant human resources and Common project and programs

64

Vilnius UniversityLithuaniaErasmus+KA1Exchange of relevant human resources and Common project and programs

65

Klaipeda UniversityLithuaniaErasmus+KA1Exchange of relevant human resources and Common project and programs

66

Siauliau UniversityLithuaniaErasmus+KA1Exchange of relevant human resources and Common project and programs

67

Vilnius University of Applied sciencesLithuaniaErasmus+KA1Exchange of relevant human resources and Common project and programs

68

Ss. Cyril and Methodius University in SkopjeMacedoniaErasmus+KA1Exchange of relevant human resources and Common project and programs

69

University of MontenegroMontenegroErasmus + KA2Capacity Building

70

University of TwenteNetherlandsSIGMA AgileStaff and students exchange and Partnership

71

The Hague University of Applied SciencesNetherlandsPartnershipExchange of relevant human resources and Comon project and programs

72

Universiteti of SzczecinPolandVisegrad FundEU Policy: Lesson learned from Visegrad countries

73

University of WarsawPolandErasmus+KA1Exchange of relevant human resources and educative programs

74

Vistula UniversityPolandErasmus+KA1Exchange of relevant human resources and Common project and programs

75

Wroclaw UniversityPolandErasmus + KA2Capacity Building

76

Universtia Nova de LisboaPortugalSIGMA AgileExchange of relevant human resources and Comon project and programs

77

South East European UniversityRepublic of MacedoniaExchange of students and teachersexchange of academic staff;  administrative staff and students

78

State University of TetovoRepublic of MacedoniaPartnershipPartnership in areas: Exchange of excperience; Exchange of educative programs

79

Volga State University of TechnologyRussiaErasmus + KA2Capacity Building

80

Siberian State University of Telecommunications and Information SciencesRussiaErasmus + KA2Capacity Building

81

Institute of Economic SciencesSerbiaPartnershipExchange of relevant human resources and Comon project and programs

82

Singidunum UniversitySerbiaErasmus + KA2Capacity Building

83

State University of Novi PazarSerbiaErasmus + KA2Capacity Building

84

University of BelgradeSerbiaErasmus + KA2Capacity Building

85

University of KragujevacSerbiaErasmus + KA2Capacity Building

86

Matej Bel UniversitySlovakiaErasmus + KA2Capacity Building

87

University of MariborSloveniaErasmus + KA2Capacity Building

88

University of LjubljanaSloveniaErasmus + KA2Capacity Building

89

Pompeu Fabra UniversitySpainSIGMA AgileExchange staff and students experiences

90

Stockholm Business SchoolSwedenPartnershipExchange pf relevant human and educative programs

91

Swiss School of EconomicsSwitzerlandPartnershipexchange of students, common actions, scientific and cultural Partnership

92

Kahramanmaras UniversityTurkeyErasmus+KA1Exchange of relevant human resources and Common project and programs

93

University of LvivUkraineErasmus + KA2Capacity Building

94

University of Kyiv-Mohyla AcademyUkraineErasmus + KA2Capacity Building

Domestic partners in higher education: UNIVERSITIES

Nr.

InstitutionLocationType of cooperationProgramme/project

1

“Aleksander Moisiu” UniversityDurrësPartnershipEU-Tempus ENCHASE + Consus

2

University “Aleksander Xhuvani”ElbasanPartnershipEU-Tempus ENCHASE

3

“Fan Noli” UniversityKorçëPartnershipEU-Tempus ENCHASE

4

“Spiro Moisiu” Defense AcademyTiranë Exchange of academic staff;Encouraging  professors on coommon joint projects

5

Agricultural University of TiranaTiranëPartnershipEU-Tempus Consus

6

University of Tirana, Faculty of Social SciencesTiranëPartnershipEuro PS

7

“Marin Barleti” UniversityTiranëPartnershipEU-Tempus Heart

8

Polis UniversityTiranëPartnershipEU-Tempus Consus

9

Luarasi UniversityTiranëErasmus + KA2Capacity Building

10

“Ismail Qemali”UniversityVlorëPartnershipSIGMA Agile

11

“Pavaresia” UniversityVlorëPartnershipEU-Tempus ENCHASE

12

“Luigj Gurakuqi” UniversityShkodraErasmus + KA2Capacity Building

13

Epoka UniversityTiranëErasmus + KA2Capacity Building

14

New York University of TiranaTiranëErasmus + KA2Capacity Building

15

Canadian Institute of TechnologyTiranëCOORPProject based