Lajme & Aktivitete

Australia, një histori unike e suksesit global: Studentët e UET prezantohen me mundësitë për të studiuar në Southern Cross University

Australia, një histori unike e suksesit global: Studentët e UET prezantohen me mundësitë për të studiuar në Southern Cross University Studentët e UET kanë patur mundësinë të ndjekin një leksion të hapur i cili i ka prezantuar ata me Southern Cross University, një nga universitet më të mira në Australi si dhe mundësitë që ofrohen për të […]

Oferta akademike për studimet Master në UET: 33 programe dhe 151 profile studimi

Oferta akademike për studimet Master në UET: 33 programe dhe 151 profile studimi Për çfarë profilesh profesionistësh ka nevojë sot tregu i punës dhe sa po arrijnë universitetet t’i përgjigjen biznesit me anë të kurrikulave dhe profileve Master? Universiteti Europian i Tiranës, tashmë ‘UET Polivalent’ vjen i reformuar me një ristrukturim dhe “zgjerim” të ofertës së […]

Ariton Muçaj, ish-studenti i UET që u pranua në Universitetin e Westminster në Londër

Ariton Muçaj, ish-studenti i UET që u pranua në Universitetin e Westminster në Londër Vendimi për të aplikuar në Universitetin e Westminster në Londër erdhi krejt natyrshëm. Teksa kërkonte në internet për universitet më të mira ndërkombëtare për degën e Financës, ky institucion i tërhoqi vëmendjen dhe thuajse në mënyrë të pavetëdijshme, përgatiti të gjithë […]

Promovohet në UET: “Një jetë me antropologjinë”, një libër me autor profesorin Emeritus, Aleksandër Dhima

Është promovuar në UET libri me titull “Një jetë me antropologjinë. Studime, projekte kërkimore, recensa, opinione, intervista (2011 – 2018)” me autor Prof. Dr. Aleksandër Dhima. Libri i ri i prof. Aleksandër Dhimës u destinohet kryesisht studentëve të të tria cikleve (BA, MA, DR), si ndihmesë në përgatitjen e diplomave respektive në kuadër të programeve Sociologji-Antropologji […]

10 vjet studime Master në UET, ja bilanci dhe kërkesat e biznesit

Universiteti Europian i Tiranës zhvilloi forumin e përvitshëm në kuadër të projektit 250+ me 250 kompanitë më të mëdha në vend. Biznesi tashmë thekson se problemi kryesor i tyre mbetet aftësia e personelit Viti akademik 2018-2019 shënon vitin e dhjetë të studimeve Master në UET. Që prej vitit 2008, kur nisën programet e para Master, […]

Haradinaj i jep presidentit të UET, Civici medaljen e Skënderbeut

Haradinaj i jep presidentit të UET, Civici medaljen e Skënderbeut I ftuar në Forumet UET, nën moderimin e përgjegjëses së Departamentit të Shkencave Humane dhe Komunikimit, prof. asoc. dr. Belina Budini, kryeministri kosovar vlerësoi presidentin e UET “Për kontribut të çmuar në të mirën e kombit” Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ishte i ftuar nderi […]

Dita e parë e UET Polivalent për vitin akademik ‘18-19

Dita e parë e UET Polivalent për vitin akademik ‘18-19 Universiteti Europian i Tiranës vjen me pesë fakultete në këtë vit të ri akademik. Tri fakulteteve të mëparshme iu janë shtuar dhe dy të tjera, Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike, si dhe Fakulteti i Inxhinierisë, Informatikës dhe Arkitekturës. Përveç studimeve në Bachelor, Master dhe Doktoraturë, […]

UET: Pas afro 10 vitesh përfundon mandati i Gjurajt, Nevila Nika, rektorja e re

UET: Pas afro 10 vitesh përfundon mandati i Gjurajt, Nevila Nika, rektorja e re Tonin Gjuraj përfundon dy mandatet si rektor i UET. Pas një drejtimi të suksesshëm gati 10-vjeçar, ai kaloi shumë procese akademike, si akreditimi institucional me 5 vite me vlerësimin “Fully Met” dhe finalizimin e procesit të riorganizimit dhe zgjerimit. Rektore e […]

Pesë ‘Amazonat’ e UET: Ish-studentet që do të drejtojnë shërbimet ndaj të rinjve

Pesë ‘Amazonat’ e UET: Ish-studentet që do të drejtojnë shërbimet ndaj të rinjve Tashmë kanë kaluar rreth 12 vite që nga themelimi i Universitetit Europian të Tiranës. Nga një universitet që lindi mes një atmosfere skepticizmi dhe paragjykimi sot UET ka një histori të pasur për të rrëfyer, me mijëra studentë të diplomuar të cilët ecin […]