Lajme & Aktivitete

Dita e Sipërmarrjes në UET: Studentët mësojnë mbi eksperiencën dhe riskun

Dita e Sipërmarrjes në UET: Studentët mësojnë mbi eksperiencën dhe riskun Në Universitetin Europian të Tiranës vijon prej pesë vitesh tradita e Ditës së Sipërmarrjes. Të ftuar ishin sipërmarrës të cilët kanë krijuar bizneset e tyre të suksesshme. Data 20 nëntor është Dita e Sipërmarrjes dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, që konsiderohen si […]

Klubet studentore në UET: Risitë në organizim dhe mundësitë e shtuara të zgjedhjes

Klubet studentore në UET: Risitë në organizim dhe mundësitë e shtuara të zgjedhjes Universiteti Europian i Tiranës vjen këtë vit të ri akademik jo thjesht me një risi në strukturimin dhe zgjerimin e ofertës së tij akademike, por edhe në një riorganizim të jetës studentore. Më tepër dinamizëm, kreativitet dhe argëtim për studentët e të […]

Forumet UET, Preç Zogaj: Politikisht jam mundur, idetë e mia nuk kanë fituar

Forumet UET, Preç Zogaj: Politikisht jam mundur, idetë e mia nuk kanë fituar Analisti i njohur: Unë kam qënë pjesë aktive e politikës, por nuk kam qenë asnjëherë aty ku ka ndodhur ky dështim. E pranoj që na kanë mundur. Na kanë prishur zgjedhjet, na kanë prishur republikën. Zgjedhja është në prag. Në ciklin e […]

Ndërkombëtarizimi në UET: Hapat drejt cilësisë dhe standardeve perëndimore

Ndërkombëtarizimi në UET: Hapat drejt cilësisë dhe standardeve perëndimore Universiteti Europian i Tiranës, po i kushton vëmendje të veçantë ndërkombëtarizimit, me synimin që të jetë një lider në sistemin universitar shqiptar duke ofruar një cilësi të lartë në bazë të standardeve ndërkombëtare. Globalizimi ka ndikuar në shumë sektorë të ndryshëm të shoqërisë, përfshirë këtu edhe […]

Leksioni në UET: Ja sfidat e arsimit të lartë në shekullin e 21-të

Leksioni në UET: Ja sfidat e arsimit të lartë në shekullin e 21-të Drejtuesja e Programeve Master në Gonzaga University, PhD Mirjeta Beqiri zhvillon një leksion të hapur në UET Universiteti Europian i Tiranës ka zhvilluar një leksion informues, me drejtuesen e Programeve Master në Gonzaga University, PhD Mirjeta Beqiri. Në leksion është bashkëbiseduar rreth […]

Universiteti Europian i Tiranës, pjesë e Kongresit Ndërkombëtar të Hematogjisë

Universiteti Europian i Tiranës, pjesë e Kongresit Ndërkombëtar të Hematogjisë Është zhvilluar Kongresi i 13-të i Shoqatës Shqiptare të Hematologjisë me pjesëmarrjen e profesorëve të shquar nga vendet e rajonit, konkretisht nga Greqia, Kroacia, Italia. Profesor Meletios Dimpoulus, një nga personalitetet më me emër të fushës, ishte i ftuar në Kongres. Ky organizim ishte i […]

Ambasadorët në UET: “Vijoni reformat për të qenë më pranë BE-së”

Ambasadorët në UET: “Vijoni reformat për të qenë më pranë BE-së” Diplomatët e huaj në vendin tonë Luigi Scoreca, Cristine Vasac dhe të tjerë nga vendet e BE-së, gjatë takimit në Universitetin Europian të Tiranës treguan sfidat që e presin Ballkanin Perëndimor për integrimin drejt BE-së. Reformat që Shqipëria duhet të vijojë dhe shansi i madh […]

Ekonomisti i njohur flet në UET: Populizmi është i rrezikshëm edhe për Shqipërinë

Ekonomisti i njohur flet në UET: Populizmi është i rrezikshëm edhe për Shqipërinë Ekonomisti i njohur Dr. Sergei Guriev zhvillon një leksion të hapur për studentët e Universitetit Europian të Tiranës: “Kriza e besimit në Europë dhe fenomeni në rritje i populizmit” Universiteti Europian i Tiranës ka zhvilluar një leksion të hapur për studentët e […]