Lajme & Aktivitete

Konferenca shkencore në UET

Departamenti i Edukimit në UET sjell në vëmendje persekutimin e profesorëve të Normales së Elbasanit nga regjimi komunist   Universiteti Europian i Tiranës ka organizuar konferencën shkencore “Kontributi shkencor dhe përvoja didaktike e ndërprerë, e braktisur dhe e shpërfillur e shkollës Normale të Elbasanit” në të cilën është diskutuar mbi arsimtarët patriotë, viktima të persekutimit […]

‘Startup Europe’ në UET, iniciativa që bashkon sipërmarrës, biznesmenë e studentë

‘Startup Europe’ në UET, iniciativa që bashkon sipërmarrës, biznesmenë e studentë SEC2U është një iniciativë e mbështetur nga Komisioni Europian (Startup Europe) për të krijuar një kulturë të fortë sipërmarrjeje dhe inovacioni në universitetet në të gjithë Europën Universiteti Europian i Tiranës organizon për vitin e tretë radhazi ‘STARTUP EUROPE’, një iniciativë që bashkon sipërmarrës, […]

UET i akordon titullin ‘Doctor Honoris Causa’ numrit një të drejtësisë së BE-së

UET i akordon titullin ‘Doctor Honoris Causa’ numrit një të drejtësisë së BE-së Koen Lenaerts: Adaptimi dhe zbatimi i ligjeve sipas BE-së garanton mbi të gjitha lirinë e tregut UET ka nderuar me titullin “Doctor Honoris Causa” Presidentin e Gjykatës Europiane të Drejtësisë, Z. Koen Lenaerts me motivacionin “Për kontribut të çmuar në garantimin e […]

Studentët ekselentë në UET, jo vetëm studentë cilësorë, por dhe më kritikët

Studentët ekselentë në UET, jo vetëm studentë cilësorë, por dhe më kritikët UET e ka kthyer tashmë në traditë rrjetin e ekselencës që mblidhet dy herë në vit duke patur synim për të thithur më të mirët. Që kur u themelua  UET ofronte politika të ndryshme për ekselentët, ndërsa sot pas 12 vitesh janë ekselentët […]

Departamenti i Arteve të Aplikuara në UET fton studentët të marrin pjesë në shfaqjen teatore “Kreditorët”

Departamenti i Arteve të Aplikuara në UET fton studentët të marrin pjesë në shfaqjen teatore “Kreditorët” Departamenti i Arteve të Aplikuara në UET në kuadër të promovimit të degëve që ofron, fton studentët të marrin pjesë në shfaqjen teatore “Kreditorët”. Kryevepra “Kreditorët” e A. Strindberg vjen sërish tek arTurbina, në 15 & 16 Dhjetor ora […]

Leksion i hapur në UET nga Prof. Dr. Alessandro Simoni: A janë legjistlacioni shqiptar dhe ai italian pjesë e së njejtës ‘familje ligjore’?

Leksion i hapur në UET nga Prof. Dr. Alessandro Simoni: A janë legjistlacioni shqiptar dhe ai italian pjesë e së njejtës ‘familje ligjore’? Universiteti Europian i Tiranës e ka kthyer tashmë traditë praninë e lektorëve nga universitete të njohura perëndimore, në auditorët e tij. I ftuar këtë herë për të zhvilluar një leksion të hapur […]

Sinan Krasniqi: Mësuam më tepër mbi atë çfarë na pret nesër në profesion

Sinan Krasniqi: Mësuam më tepër mbi atë çfarë na pret nesër në profesion Sinan Krasniqi është maturant në gjimnazin “Isa Boletini”. Ai është një nxënës ekselent me një mesatare 9.8 dhe ka pasion mjekësinë. “Sapo dëgjova që kishin filluar aplikimet për të marrë pjesë në Forumin e Shëndetit Publik, isha një ndër të parët në […]

Erisa Buraj: Mësimi në mënyrë interaktive

Erisa Buraj: Mësimi në mënyrë interaktive Ashtu si pjesa më e madhe e maturantëve të cilët morën pjesë në këtë Forum të parë të organizuar për Shëndetin Publik, edhe maturantja Erisa Buraj aspiron që në të ardhmen të bëhet një profesioniste në fushën e mjekësisë. “Sapo mësova mbi këtë forum vendosa të aplikoj për shkak […]

Laura Qerreti: Një mundësi shumë e mirë për të mësuar përtej auditorit

Laura Qerreti: Një mundësi shumë e mirë për të mësuar përtej auditorit Laura Qerreti është studente e vitit të parë në degën Fizioterapi në UET. Ajo tregon se e ka zgjedhur këtë degë për shkak se ka qenë pasioni i saj që në moshë të hershme. Ndërkohë që tregon se e zgjodhi UET për shkak […]