Lajme & Aktivitete

UET HR Club 2020/ Ja trendet e rekrutimit të burimeve njerëzore në…

Burimet Njerëzore janë një sfidë në të gjithë botë, ku nuk mund të përjashtohet edhe Shqipëria, si shkak i këtyre sfidave UET ka zhvilluar forumin e përvitshëm UET HR Club 2020 me 50 drejtuesit e Burimeve Njerëzore të korporatat dhe organizatat më të mëdha në vend, si Balfin Group, Bashkia Tiranë, Delloite Albania, Credins Bank, […]

Koha më e mirë për të studiuar “Marrëdhënie Ndërkombëtare”

“Donald Trump ka ndryshuar botën; disa arrijë ta kuptojnë këtë ndryshim më mirë se të tjerët.” Francis J. Gavin (Drejtor i qendrës për studime globale “Henry Kissinger”, në universitetin “Johns Hopkins”)      Blendi Lami  Këto janë ditë të tensionuara për maturantët dhe studentët e vitit të tretë të ciklit të parë, pasi akoma po përballen […]

Në dilemat e sigurisë si një profesion

Kristaq Xharo Siguria paraqitet si një nga fushat me rritje më të shpejtë të interesit në kontekstin social, politik, ekonomik, ushtarak, ambiental, por dhe akademik. Siguri ndërkombëtare, kombëtare, humane, ekonomike, politike, mjedisore, shëndetësore, kibernetike e vazhdim për çdo fushë, përmendet ky termi. Motori Google e përmend këtë term rreth 2.5 milion herë në shqip dhe […]

UET-KPT: projekti i përbashkët për zhvillimin strategjik ’20-’25

Universiteti Europian i Tiranës dhe Kolegji Profesional i Tiranës firmosën një marrëveshje partneriteti, në kuadrin jo vetëm të optimizimit të burimeve financiare, teknologjike dhe njerëzore, por edhe të krijimit të kushteve sa më cilësore të edukimit dhe shkëmbimit akademik mes dy institucioneve. Ky partneritet në fillim të këtij viti akademik, nuk është një bashkëpunim i […]

Tre sfidat e reja të Rektorit me përvojë të UET, Gjuraj

Rikthehet si Rektor i UET për t’u përballur me sfida të vështira, tashmë në një universitet polivalent, por me bindjen se bashkë me ekipin e tij dhe stafin do ia dalë! Profesor Tonin Gjurajn e gjejmë në katin e dytë të Universitetit Europian të Tiranës, aty ku është edhe zyra e tij më e re, […]

Shpallen listat e studentëve fitues në UET për programet e studimit Bachelor raundi i dytë.

Shpallen listat e studentëve fitues në UET për programet e studimit Bachelor raundi i dytë. Fakulteti i Ekonomisë, Biznesit dhe Zhvillimit Fakulteti i Ekonomisë, Biznesit dhe Zhvillimit-Financë Fakulteti i Ekonomisë, Biznesit dhe Zhvillimit-Menaxhim Biznesi Fakulteti i Ekonomisë, Biznesit dhe Zhvillimit-Program Profesional Kontabilitet(2-vjeçar) Fakulteti i Ekonomisë, Biznesit dhe Zhvillimit-Program Profesional Menaxhim (2-vjeçar) Fakulteti i Ekonomisë, Biznesit […]

Karriera pa mbarim e rektores Nevila Nika

Përfundon mandati dy vjeçar në krye të UET, për të përmbyllur procesin e ristrukturimit 2018-2020 Historiania e njohur Nevila Nika e ka përfunduar mandatin e saj dy vjeçar si Rektore e Universitetit Europian të Tiranës. Në një ceremoni falënderimi pas mbylljes së mandatit të saj, ajo tha se lidhja e saj me institucionin nuk e […]

Regjistrimet në Universitete, Presidenti i UET: Pjesa më e madhe e kërkesës është plotësuar, kemi prurje cilësore studentësh

Presidenti i UET, Selami Xhepa i ftuar në rubrikën ‘’ Opinion’’ në News24 ka folur për raundin e parë të regjistrimeve në universitete. Xhepa thotë se pavarësisht pandemisë, si në universitetet publike dhe private nuk kanë rënë regjistrimet, madje kërkesa është plotësuar që në raundin e parë, dhe raundi i dytë do të shërbejë vetëm për rialokimet […]

15 foto historike nga Marubi për reklamën UET

Universiteti Europian i Tiranës lançon fushtaën e re të reklamave mbi motive të traditës së fotografisë shqiptare. 15 fotografi historike nga Marubi që ilustrojnë 15 fushat e studimit në Universitetin Europian të Tiranës, ku këtë vit akademik 2020-2021 përmbyll projektin e zgjerimit, duke u shndërruar nga një universitet me pak degë në një universitet polivant […]

EKSELENTËT NË UET: Si po shtohet rrjeti i nisur 15 vjet më parë

Në vitin 2005- 2006, viti i parë akademik në UET, ndër 183 studentët e parë, jo më shumë se 10 prej tyre ishin maturantë ekselentë. Sot, në nisje të vitit të 15-të akademik, kemi më shumë se 500 të tillë. Prandaj kjo ditë është e ekselentëve dhe është dita që UET të tërheqë një bilanc […]