Lajme & Aktivitete

Studentët e UET, pjesë e një rrjeti të madh

Studentët e UET, pjesë e një rrjeti të madh Elda Dedja Rrjetizimi ka qenë gjithnjë përparësi e Universitetit Europian të Tiranës, i cili e ka vlerësuar këtë proces si një nga mënyrat më efektive që studentët të krijojnë në të ardhmen një karrierë të suksesshme. Studimi në universitet përbën një nga përvojat jetësore më emocionuese […]

Avantazhet e profilizimit të studimeve në UET

Avantazhet e profilizimit të studimeve në UET 125 profilet, të cilat janë përfshirë këtë vit në ofertën e re akademike të UET, janë një mundësi më tepër për studentët, në mënyrë që ata ta diferencojnë veten në një treg pune gjithnjë e më konkurrues dhe dinamik. Lëvizja e njerëzve, shkëmbimi i ideve, mallrave, njohurive, parave […]

E ardhmja kërkon studentë kreativë

E ardhmja kërkon studentë kreativë Aftësimi i studentëve për t’u përballur me një botë komplekse, që paraqet shumë sfida dhe zhvillime të shpejta, është një nga objektivat e universiteteve në mbarë botën. Zhvillimi i kreativitetit është një faktor përcaktues në plotësimin e këtij objektivi. Bota ka nevojë për njerëz që mund të kombinojnë mendimet, njohuritë, […]

Arlinda Ymeraj: Auditori kërkon eksperiencën njerëzore

Arlinda Ymeraj: Auditori kërkon eksperiencën njerëzore Elda Dedja Përgjegjësja e Departamentit të Menaxhimit dhe Marketingut në UET, Prof. Asoc. Dr. Arlinda Ymeraj, rrëfen mbi përfshirjen e saj në botën akademike. Megjithëse pedagogët janë të familjarizuar me idenë e dhënies së leksioneve dhe komunikimit me auditorin, çdo lloj kontakti me të është diçka e re. Një […]

Hapja e programeve të mjekësisë në UET, prej kërkesës për…

Hapja e programeve të mjekësisë në UET, prej kërkesës për… Dekani i Fakultetit të Shkencave Mjekësore Teknike në UET, Prof. Dr. Pirro Prifti, rrëfen mbi ecurinë e këtij fakulteti në vitin e parë të jetës, si dhe avantazhet që programet mjekësore teknike ofrojnë. Vendimi për të studiuar në një nga fushat e mjekësisë është një […]

Stafi i UET fillon përgatitjet për vitin akademik 2019-2020

Stafi i UET fillon përgatitjet për vitin akademik 2019-2020 Universiteti Europian i Tiranës ka përmbyllur ristrukturimin e ekipeve drejtuese në pesë fakultetet e tij, në kuadër të reformës gjithëpërfshirëse që e ka shndërruar në universitet “polivalent”. Që nga themelimi në vitin 2006, Universiteti Europian i Tiranës ka kaluar nëpër një sërë procesesh, të cilat kanë […]

5 arsyet që ndikojnë në zgjedhjen e universitetit

5 arsyet që ndikojnë në zgjedhjen e universitetit Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e universitetit, maturantët shpeshherë gjenden në dilemë në lidhje me degën që do të zgjedhin dhe institucionin ku do të bëhen pjesë, veçanërisht kur alternativat janë të shumta. Dita ditës universitetet përmirësojnë ofertën e tyre akademike, me qëllim që të plotësojnë më […]

Projekti Youth Activism+/ IEP certifikon 125 drejtues gjimnazesh

Projekti Youth Activism+/ IEP certifikon 125 drejtues gjimnazesh Mentorshipi i karrierës. IEP certifikon 125 drejtues gjimnazesh Instituti Europian Pashko, në kuadrin e projektit Youth Activism+, zhvilloi një program trajnues për drejtues dhe psikologë të shkollave të mesme nga i gjithë vendi, me në fokus këshillimin e karrierës për maturantët Këshillimi i karrierës është një koncept […]

Studimi i UET: 10 gjetjet për zhvillimin e karrierës së maturantëve

Studimi i UET: 10 gjetjet për zhvillimin e karrierës së maturantëve Prof. Asoc Tomi Treska Pedagog i Edukimit në UET Fakti që njohuritë, aftësitë, qëndrimet dhe vlerat e këshillimit për karrierë trajtohen në fushën kurrikulare shoqëria dhe mjedisi, nuk do të thotë që ato nuk janë objekt i trajtimit edhe nga fushat e tjera kurrikulare […]