Lajme & Aktivitete

Bashkia Tiranë, një ditë në UET: Ja mundësitë që u ofrojmë studentëve

Në ambientet e Universitetit Europian të Tiranës dje u bë prezantimi i institucionit të Bashkisë Tiranë te studentët, për ta bërë atë sa më tërheqëse për të rinjtë dhe të rejat që të kryejnë praktikën pranë Bashkisë Tiranë, si dhe për të krijuar bashkëpunim për projekte të ndryshme në vijim. Këshillimi i karrierës është një […]

Senatori amerikan, në UET, për t’i hapur rrugën studentëve drejt SHBA

Senatorit Leonidas Raptakis iu dhurua kulla e sahatit të Tiranës, simbol i UET Në kuadër të bashkëpunimit me universtitete tashmë jo vetëm në Europë, por edhe më gjerë, dje në ambientet e Universitetit Europian të Tiranës u mbajt një takim, me të ftuar senatorin amerikan, Leonidas Raptakis si dhe përfaqësues të Universitetit Webster nga Kampusi […]

Babë e bijë sjellin “Trajtimi standard dhe alternativ i sëmundjeve”

Nga dietat, tek trajtimet alternative të sëmundjeve, një udhëzues i dobishëm për të gjithë Në vijim të traditës së krijuar, Department’s Book Review solli këtë të premte, në ambientet e UET dhe nën respektimin rigoroz të masave anti- Covid, promovimin e librit më të ri në fushën e mjekësisë, “Trajtimi standard dhe alternativ i sëmundjeve” […]

UET dhe UMT “bashkojnë forcat”, firmosin marrëveshje në kohë pandemie

Në një kohë plot të papritura dhe sfida për shkak të pandemisë, Universiteti Europian i Tiranës nënshkroi të mërkurën një marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin e Mjekësisë së Tiranës në kuadër të rritjes së cilësisë akademike, kërkimit shkencor, por edhe praktikave në fushat përkatëse të ofruara. Marrëveshja mes Universitetit Europian të Tiranës dhe Universitetit të Mjekësisë […]

UET dhe UMT “bashkojnë forcat”, firmosin marrëveshje në kohë pandemie

Në një kohë plot të papritura dhe sfida për shkak të pandemisë, Universiteti Europian i Tiranës nënshkroi të mërkurën një marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin e Mjekësisë së Tiranës në kuadër të rritjes së cilësisë akademike, kërkimit shkencor, por edhe praktikave në fushat përkatëse të ofruara. Marrëveshja mes Universitetit Europian të Tiranës dhe Universitetit të Mjekësisë […]

Akreditim maksimal 6 vjeçar për masterin e përbashkët POSIG të UET

Me anë të vendimit Agjencia e Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë ka akredituar maksimalisht me gjashtë vite programin e studimit të ciklit të dytë, Master i Shkencave në “Shkenca Politike-Integrimi dhe Qeverisja” (POSIG). Agjencia e Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë vendosi me vendim nr. 54, datë 27.11.2020 akreditim maksimal për periudhën […]

Department’s Book Review, UET e nis me librin “Fillimet” të Zogajt

“Department’s Book Review” vjen si aktiviteti më i ri që Universiteti Europian i Tiranës po organizon në kuadër të 30 vjetorit të tranzicionit në Shqipëri, në formë bashkëbisedimi me autorë librash dhe studentë të të gjitha departamenteve të UET, për të mësuar më shumë rreth historisë, marrëdhënieve politike, ekonomisë, kulturës dhe komunikunikimit të 30 viteve […]

DSSH UET/ Xhepa: 3 dekada tranzicion s’e kanë ‘shëruar’ ekonominë

Universiteti Europian i Tiranës zhvillon për të shtatin vit radhazi Konferencën e Ditëve të Studimeve Shqiptare me tematikë tranzicionin shqiptar, “Nga partizanët tek profesorët”.  Kjo konferencë ishte parashikuar të zhvillohej në fund të muajit prill, por për shkak të zgjatjes së pandemisë dhe diktimit nga rregullat e reja, ajo do të zhvillohet online në Teams […]

Profesoreshë Drita Kruja, “gardiania” e kërkimit shkencor ne UET

Pas çdo institucioni, evenimenti, ngjarjeje, vepre apo arritje të suksesshme qëndron gjithmonë një personazh, që shpesh fsheh veten dhe lë punën e rezultatin të flasë dhe të nënkuptojë atë që është e padukshme. Janë pikërisht këta njerëz, që drejtojnë, mbikëqyrin, vlerësojnë, guxojnë drejt risqeve dhe pasojave, për të garantuar një përfundim pozitiv, shpesh edhe risi […]

Studentja e UET: Erasmus+ në UET një përvojë “life changing”

Xhoana Dhantis* Të shumta mund të jenë mendimet teksa gjendesh një ditë përpara intervistës për t’u bërë pjesë e programit Erasmus+ në universitetin që dëshiron. Në rastin tim, isha në kërkim të personave të cilët më parë e kishin kaluar këtë fazë me sukses, por informacionet në internet në gjuhën shqipe nuk ishin të shumta. […]