Lajme & Aktivitete

Akreditim maksimal 6 vjeçar për masterin e përbashkët POSIG të UET

Me anë të vendimit Agjencia e Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë ka akredituar maksimalisht me gjashtë vite programin e studimit të ciklit të dytë, Master i Shkencave në “Shkenca Politike-Integrimi dhe Qeverisja” (POSIG). Agjencia e Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë vendosi me vendim nr. 54, datë 27.11.2020 akreditim maksimal për periudhën […]

Department’s Book Review, UET e nis me librin “Fillimet” të Zogajt

“Department’s Book Review” vjen si aktiviteti më i ri që Universiteti Europian i Tiranës po organizon në kuadër të 30 vjetorit të tranzicionit në Shqipëri, në formë bashkëbisedimi me autorë librash dhe studentë të të gjitha departamenteve të UET, për të mësuar më shumë rreth historisë, marrëdhënieve politike, ekonomisë, kulturës dhe komunikunikimit të 30 viteve […]

DSSH UET/ Xhepa: 3 dekada tranzicion s’e kanë ‘shëruar’ ekonominë

Universiteti Europian i Tiranës zhvillon për të shtatin vit radhazi Konferencën e Ditëve të Studimeve Shqiptare me tematikë tranzicionin shqiptar, “Nga partizanët tek profesorët”.  Kjo konferencë ishte parashikuar të zhvillohej në fund të muajit prill, por për shkak të zgjatjes së pandemisë dhe diktimit nga rregullat e reja, ajo do të zhvillohet online në Teams […]

Profesoreshë Drita Kruja, “gardiania” e kërkimit shkencor ne UET

Pas çdo institucioni, evenimenti, ngjarjeje, vepre apo arritje të suksesshme qëndron gjithmonë një personazh, që shpesh fsheh veten dhe lë punën e rezultatin të flasë dhe të nënkuptojë atë që është e padukshme. Janë pikërisht këta njerëz, që drejtojnë, mbikëqyrin, vlerësojnë, guxojnë drejt risqeve dhe pasojave, për të garantuar një përfundim pozitiv, shpesh edhe risi […]

Studentja e UET: Erasmus+ në UET një përvojë “life changing”

Xhoana Dhantis* Të shumta mund të jenë mendimet teksa gjendesh një ditë përpara intervistës për t’u bërë pjesë e programit Erasmus+ në universitetin që dëshiron. Në rastin tim, isha në kërkim të personave të cilët më parë e kishin kaluar këtë fazë me sukses, por informacionet në internet në gjuhën shqipe nuk ishin të shumta. […]

Budini, cikël bisedash me “Tranzicionin” si objekt studimi në UET

Me ndërrimin e epokave, që shënoi pandemia, në të gjitha drejtimet, Tranzicioni rikthehet tanimë me anë të kujtimeve, refleksioneve e rrëfimeve të disa prej protagonistëve më të lartë të politikës shqiptare si ish-Presidentë, ish-Kryeministra e ish-Kryetarë Kuvendi Tranzicioni në kujtimet, refleksionet e rrëfimet e disa prej protagonistëve më të lartë të politikës shqiptare si ish-Presidentë, […]

Studentja e UET: Sa ndikon Masteri për punonjësit e institucioneve…

Xhovana Lusha, tashmë prej 5 vitesh Specialiste e Sistemit, Monitorimit dhe Shlyerjes pranë ALREG dhe gjithashtu studente që sapo ka përfunduar ciklin e studimeve Master në Degën Banka dhe Tregjet e Kapitaleve në UET do të shpjegojë se si ka ndikuar cikli i dytë i studimeve në profesionin e saj, Nevoja për të vijuar një […]

UET përmbyll projektin e madh kërkimor SHQIPËRIA INOVATIVE ’15- ’20

Në 5 vjet u angazhuan më shumë se 250 pedagogë dhe kërkues, u dhanë më shumë se 2.5 milionë euro grante kërkimore nga donatorët dhe UET. Në një kohë të pazakontë, ku mësimi është online dhe pandemia është problemi kryesor i ditë, universitetet, megjithatë, nuk rreshtin së funksionuari në një nga aspektet e tyre kryesore […]

Kthimi i tretë i “Vilës me tre porta” të Vera Bekteshit

Panairi i 23-të i Librit solli për lexuesin shqiptar botimin e tretë të romanit autobiografik “Vila me tre porta” të shkrimtares Vera Bekteshi. Në ambientet e Universitetit Europian të Tiranës, me praninë e pedagogëve, shkrimtarëve dhe dashamirësve të autores, u organizua promovimi i këtij botimi, shoqëruar me një diskutim mbi vlerën dhe rëndësinë e letërsisë […]

Këshillimi akademik në UET, studentët: Ja rruga drejt karrierës

Edhe pse në kushte të vështira dhe nën masa të rrepta sigurie për shkak të pandemisë, Universiteti Europian i Tiranës dhe stafi i tij zhvilluan në nisje të vitit akademik 2020-2021 ditët e këshillimit akademik dhe profesional për studentët të cilët do të bëhen pjesë e suksesit të tij. Këshillimi akademik dhe profesional është një […]