Category: Të ndryshme

Lançohet Campaign Observer me studiuesit e Institutit Europian Pashko

Në prag zgjedhjesh, Instituti Europian Pashko dhe Gazeta Liberale në bashkëpunim me Departamentin e Shkencave Politike dhe Marrëdhënieve Ndërkombëtare në UET lançojnë për herë të parë “Campaign Observer”, një studim për fushatën elektorale Ndërkohë që nesër nis zyrtarisht fushata elektorale dhe kur vetëm 30 ditë na ndajnë nga zgjedhjet parlamentare, Departamenti i Shkencave Politike dhe […]

Read More

Promovohet në UET romani “Zogjtë e qyqes”, fitues i Çmimit “Kadare”

Fituesi i edicioni i 6-të, Gani Mehmetaj: E solla të vërtetën përmes syrit të një serbi Nëpërmjet një ceremonie modeste, për shkak të pandemisë së COVID-19, u organizua ditën e premte në ambientet e Universitetit Europian të Tiranës, ceremonia e dorëzimit së Çmimit letrar “Kadare” dhe promovimi i romanit fitues. Fituesi i këtij edicioni të […]

Read More

“Potence” sjell Mimoza Ahmetin me një ekspozitë pikturash në UET

Nga Edi Rama te Fatos Lubonja, dimensione të reja konceptuale, përcjellë përmes telajos së Mimoza Ahmetit Pushteti dhe mundësia, dy fusha sa të veçuara, aq edhe të ndërvarura ndaj njëra-tjetrës. Aq sa qëndrojnë ndaras, aq edhe mund të kuptohen mjaft mirë brenda tyre, sepse pushteti kalon përmes mundësisë për të arritur pikën finale, por edhe […]

Read More

Luiza Gega rrëfen në UET: Si të bëhesh një sportist profesionist

Bazuar në suportin që Universiteti Europian i Tiranës i jep sportit, jo vetëm si nevojë individuale, por edhe kombëtare, dje në një aktivitet të zhvilluar nga Departamenti i Psikologjisë, Edukimit dhe Sporteve ishte e ftuar, atletja Luiza Gega. Luiza Gega është një ndër ata emra, të cilët e kanë çuar larg jehonën e Shqipërisë dhe […]

Read More

UET dhe UBT, marrëveshje bashkëpunimi për projektet ndërkombëtare

Vijon të zgjerohet ‘harta’ e bashkëpunimit të Universitetit Europian të Tiranës me universitetet e tjera publike dhe jopublike në Shqipëri. Ditën e mërkurë, UET ka nënshkruar Marrëveshje Bashkëpunimi me Universitetin Bujqësor të Tiranës, zyrtarizuar nga dy rektorët përkatës, Prof. Dr. Tonin Gjuraj dhe Prof. Dr. Fatbardh Sallaku. Marrëveshja zhvillohet në kuadër të rritjes së cilësisë̈ […]

Read More

UET hap thirrjen për DSSH 2021/ ‘Normaliteti i ri’- sfida dhe mundësi

Universiteti Europian i Tiranës zhvillon për të tetin vit radhazi konferencën ndërkombëtare Ditët e Studimeve Shqiptare, me fokus normalitetin e ri të diktuar nga pandemia e COVID-19. Ky edicion do të zhvillohet online. Universiteti Europian i Tiranës edhe këtë vit hap thirrjen për edicionin e 8-të të Konferencës së Ditëve të Studimeve Shqiptare, një ndër […]

Read More

Presidenti i UET: Fushatat e vaksinimit, edhe për universitetet

Presidenti i Universitetit Europian të Tiranës, Prof. Asoc. Dr. Selami Xhepa gjatë intervistës u shpreh se fushata e vaksinimit anti-covid përveç grupeve më vurnerabël të shoqërisë, duhet të zgjerohet edhe në sektorin e arsimit, i cili është absolutisht me rëndësi kritike, duke e zgjeruar fushatën e vaksinimit edhe nëpër universitete, duke parë se janë e […]

Read More

Akademiku Bahri Beci sjell 85 vite “Përjetime” 1936-2021 në UET

Në prag të 85 vjetorit të lindjes, akademiku Bahri Beci solli në “Department’s Book Review” botimin e tij më të ri, përjetimet e një jete, të përbledhura në një botim të UET Press me titull: “Përjetime 1936-2021″. Promovimi i  “Përjetime”, libri i tretë me karakter publicistik i akademikut Beci u bë në formën e një […]

Read More

Bashkia Tiranë, një ditë në UET: Ja mundësitë që u ofrojmë studentëve

Në ambientet e Universitetit Europian të Tiranës dje u bë prezantimi i institucionit të Bashkisë Tiranë te studentët, për ta bërë atë sa më tërheqëse për të rinjtë dhe të rejat që të kryejnë praktikën pranë Bashkisë Tiranë, si dhe për të krijuar bashkëpunim për projekte të ndryshme në vijim. Këshillimi i karrierës është një […]

Read More

Senatori amerikan, në UET, për t’i hapur rrugën studentëve drejt SHBA

Senatorit Leonidas Raptakis iu dhurua kulla e sahatit të Tiranës, simbol i UET Në kuadër të bashkëpunimit me universtitete tashmë jo vetëm në Europë, por edhe më gjerë, dje në ambientet e Universitetit Europian të Tiranës u mbajt një takim, me të ftuar senatorin amerikan, Leonidas Raptakis si dhe përfaqësues të Universitetit Webster nga Kampusi […]

Read More