Lajme & Aktivitete

UGJ nderon profesorin e UET-së me titullin “Doctor Honoris Causa”

Universiteti i Gjirokastrës ka organizuar sot ceremoninë e dhënies së titullit “Doctor Honoris Causa” për Prof. Fatos Tarifa, Phd me motivacionin: “Personalitet me ndihmesa origjinale në fushën e sociologjisë politike, të historisë e të lëvizjeve progresive të mendimit; erudit dhe qytetat i shenjuar; me ndikim të vlerësuar dukshëm në jetën e sotme të shoqërisë shqiptare; […]

Thirrje për aplikime për shkëmbim studentor në Universitetin Saarland, Gjermani

Thirrje për aplikime për shkëmbim studentor në Universitetin Saarland, Gjermani. UET u ofron të gjithë studentëve në programin Bachelor/Master Juridik mundësinë për shkëmbim studentor 5-mujor gjatë vitit akademik 2021-2022, semestri i parë.   Periudha e mobilitetit: Fall Term 2021: Shtator 2021- Shkurt 2022. Ftojmë të gjithë studentët BA (viti II) të aplikojnë. Aplikimi kryhet me […]

Projekti e-Viva/ UET shpërndan ‘pasaporta’ për tregun e punës

Universiteti Europiane i Tiranës ka zhvilluar ceremoninë e dhënies së certifikatave “Kompetenca e lidhur me shërbimin” në kuadër të projektit e-VIVA. Ky projekt i financuar nga Bashkimi Europian, ka hyrë në vitin e tretë të zhvillimit, ndërsa UET drejton mes 16 partnerëve në projekt, mes të cilëve dy universitete shqiptare. Vlen të theksohet që është […]

Master Class në UET/ Klodiana Lala: Mos bëni kompromis me të vërtetën

Gazetarja Lala, në një rrëfim ndryshe mbi rrugëtimin e saj në gazetari, pasionin për punën dhe risqet e marra përsipër Luiza Pinderi Gazetarja e njohur Klodiana Lala ishte e ftuara e dytë e Master Class, ciklit të takimeve me personazhe të mediave, Komunikimit dhe Marrëdhënieve me Publikun që zhvillohet në Universitetin Europian të Tiranës. Ky […]

UET/ Sfidat e arsimit parauniversitar dhe këshillimi i karrierës

Departamenti i Psikologjisë, Edukimit dhe Sporteve në Universitetin Europian të Tiranës, organizoi një leksion të hapur me temën ‘Politikat dhe strategjitë arsimore në arsimin parauniversitar’. Lidhur me këtë diskutim, e ftuar ishte Znj. Erjeta Alhysa, Drejtore e Zyrës Vendore Arsimore Tiranë, si dhe drejtoret e disa shkollave të mesme në kryeqytet. Aktiviteti u moderua nga […]

UET- UPT marrëveshje bashkëpunimi për projekte ndërkombëtare

Universiteti Europian i Tiranës dhe Universiteti Politeknik i Tiranës nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi, në kuadër të rritjes së cilësisë akademike dhe kërkimit shkencor, në fushat përkatëse të ofruara nga të dy institucionet e arsimit të lartë publik dhe jo publik Fokusi i marrëveshjes mes Universitetit Europian të Tiranës dhe Universiteti Politeknik të Tiranës ashtu si […]

Kolana UET Press- 15 vjet/ Pse të jesh liberal?

Nga Tom Palmer Në një libër të titulluar “Pse liberalizmi” është e logjikshme që ne t’i japim direkt përgjigje pyetjes se çfarë është liberalizimi dhe përse njerëzit duhet ta mbështesin lirinë si një princip që ndërton rendin social. Gjatë jetës suaj, ka 100 për qind shanse që të silleni si liberal. Ndoshta do të pyesnit […]

Department’s Book Review, UET/ Xhezair Zaganjori sjell “Inter Gentes”

Fakulteti i Shkencave Juridike Politike dhe Marrëdhënieve Ndërkombëtare në ciklin e bisedave Departament’s Book Review sjell në UET librin “Inter Gentes” me autor Xhezair Zaganjori. Prof. Dr. Xhezari Zaganjori sjell botimin e tij “Inter Gentes” në fushën e së Drejtës, mes hulumtimeve dhe studimeve, me një numër artikujsh që japin kontributin nëpërmjet analizave dhe materialit […]

Thirrje për aplikime për shkëmbim studentor në Universitetin e Chieti, Itali

Thirrje për aplikime për shkëmbim studentor në Universitetin e Chieti, Itali UET u ofron të gjithë studentëve në programin Bachelor mundësinë për shkëmbim studentor 5-mujor gjatë vitit akademik 2021-2022.   Fushat e studimit përfshijnë: Shkenca Humane dhe Shkenca Sociale Periudha e mobilitetit: Fall Term 2021: Shtator 2021- Shkurt 2022 Ftojmë të gjithë studentët BA (viti […]

Thirrje për aplikime për shkëmbim studentor në Universitetin e Szczecin, Poloni

Thirrje për aplikime për shkëmbim studentor në Universitetin e Szczecin, Poloni UET u ofron të gjithë studentëve në programin Bachelor dhe Master mundësinë për shkëmbim studentor 5-mujor gjatë vitit akademik 2021-2022, semestri i parë.   Fushat e studimit përfshijnë: Ekonomik, Administrim Biznes, Menaxhim, Shkenca Politike, Sociologji, Psikologji, Matematikë dhe Informatikë. Periudha e mobilitetit: Fall Term […]