Lajme & Aktivitete

Lançohet revista e parë shkencore e Fakultetit të Inxhinierisë në Universitetin Europian të Tiranës

Lançohet revista e parë shkencore e Fakultetit të Inxhinierisë në Universitetin Europian të Tiranës Fakulteti i Inxhinierisë, Informatikës dhe Arkitekturës në UET, lançoi numrin e parë të revistës shkencore “Ingenious”, e cila çel siparin me “Energjia Diellore në Shqipëri nga 5% në 50%”, nën logon e shtëpisë botuese UET Press. “Ingenious” është revista më e […]

***Thirrje për aplikime për shkëmbim studentor 4 mujor në Universitetin Mendel, Republika Ceke  

***Thirrje për aplikime për shkëmbim studentor 4 mujor në Universitetin Mendel, Republika Ceke     UET u ofron të gjithë studentëve në programet Bachelor Viti II / III ose Master viti I/II në Menaxhim Biznesi, Ekonomiks, Financë, Shkenca Politike, Marrëdhënie Ndërkombëtare mundësinë për shkëmbim studentor 4-mujor gjatë vitit akademik 2021-2022, semestri i dytë. Periudha e mobilitetit: Spring Term 2022: Shkurt – Qershor 2022. Ftojmë të gjithë […]

UET nderon Prof. Dr. Isuf Kalon: Kontribut të vyer për universitetin dhe shëndetin publik

UET nderon Prof. Dr. Isuf Kalon: Kontribut të vyer për universitetin dhe shëndetin publik Në diplomimin e brezit të parë të studentëve, Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike në UET i akordoi “Titullin e Mirënjohjes” Prof. Dr. Isuf Kalos, dekanit themelues të këtij fakulteti “Unë kam një ëndërr”. Me këto fjalë të Martin Luther King, profesor […]

***Thirrje për aplikime për shkëmbim studentor 5 mujor në Universitetin e Bologna, Itali

***Thirrje për aplikime për shkëmbim studentor 5 mujor në Universitetin e Bologna, Itali   UET u ofron të gjithë studentëve në programet Bachelor Viti II / III ose Master viti I/II në Menaxhim Biznesi, Teknologji Informacioni, Shkenca sociale dhe gazetari, Shkenca humane, mundësinë për shkëmbim studentor 5-mujor gjatë vitit akademik 2021-2022, semestri i dytë. Periudha e mobilitetit: Spring Term 2022: Shkurt – Qershor 2022 Ftojmë […]

Klubi Letrar Kadare në UET/ Preç Zogaj: Libri im i ri me poezi

Klubi Letrar Kadare në UET/ Preç Zogaj: Libri im i ri me poezi Shkrimtari i mirënjohur, autor i shumë veprave në prozë, poezi dhe publicistikë, Preç Zogaj në një bashkëbisedim me studentët e “Klubit Letrar Kadare” në UET rrëfen pasionin e tij për poezinë. Zogaj foli për rrugëtimin si shkrimtar, ndërsa zbuloi se  do të […]

Shkolla e Biznesit UET në Dardhë/ Rexhep Uka: Si përfunduam te ligji absurd, politik, 7501

Shkolla e Biznesit UET në Dardhë/ Rexhep Uka: Si përfunduam te ligji absurd, politik, 7501 Shkolla e Biznesit UET, nën tematikën “Bujqësia është rikthyer”, në partneritet me World Vision, mblodhi në Dardhë maturantë nga e gjithë Shqipëria, si dhe personalitete të ekonomisë, biznesit dhe bujqësisë, mes të cilëve edhe ish zv/kryeministri dhe ministri i parë […]

Historia e UET-it 15-vjeçar

Historia e UET-it 15-vjeçar Sadiola Xhelili (Studente UET Alumni në Kominikim) Rrahjet e zemrës nuk përtojnë të shtohen dalëngadalë kur vijnë ndërmend çastet studentore të kaluara pranë Universitetit Europian të Tiranës. Atë, me përkëdheli e thërrasin njëzëri, UET. Është pjesë e pashmangshme e fjalorit të kujtdo që rritet aty. Edhe vet UET-i është rritur. U […]

Departmet’s Book Review në UET/ Teuta Vodo ngjall debat me “Gjakmarrjen”

Departmet’s Book Review në UET/ Teuta Vodo ngjall debat me “Gjakmarrjen” Nën logon e shtëpisë botuese UET Press, Teuta Vodo solli edhe në shqip monografinë e saj “Gjakmarrja – Drejtësia private përballë sistemit gjyqësor shqiptar”, një hulumtim i thelluar mbi fenomenin e gjakmarrjes analizuar në kohë dhe kontekst historik, e përballur me korpusin rregullues ligjor […]

UET 15 vite, një histori europiane

UET 15 vite, një histori europiane Përvjetori i 15-të i themelimit të Universitetit Europian të Tiranës bëri bashkë studentë e ish-studentë, pedagogë, bashkëpunëtorë e dashamirës, si dhe 6 themeluesit e tij, që e nisën nga një ëndërr dhe e kthyen në një realitet, kaq të bukur dhe domosdoshëm për shoqërinë shqiptare. Nisi me një sfidë, […]