Lajme & Aktivitete

UET dhe eCampus: Bashkëpunimi që mundëson diplomat europiane

UET dhe eCampus: Bashkëpunimi që mundëson diplomat europiane Është zhvilluar ceremonia lancuese e bashkëpunimit mes eCampus dhe Universitetit Europian të Tiranës. Studentët që kanë përfunduar sistemin Bachelor apo Master në UET tani mund të përfitojnë një dual diploma: një titull studimi të dyfishë, i cili njihet jo vetëm në Shqipëri, por edhe në të gjitha […]

Valdrin Pjetri në UET: Së shpejti dixhitalizimi i arkivës në Zyrën Hipotekore

Valdrin Pjetri në UET: Së shpejti dixhitalizimi i arkivës në Zyrën Hipotekore Departamenti i Shkencave Juridike në UET ka organizuar një leksion të hapur me të ftuar Z. Valdrin Pjetri, Kryeregjistrues i Republikës së Shqipërisë. Ai ka folur mbi shërbimet në Zyrën e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme duke treguar projektet e deritanishme, problematikat kryesore […]

Promovimi në UET: Regjisori Leka Bungo sjell librin “Testamenti i mitomanit”

Promovimi në UET: Regjisori Leka Bungo sjell librin “Testamenti i mitomanit” Është promovuar në ambientet e Universitetit Europian të Tiranës libri me titull “Testamenti i mitomanit” me autor Leka Bungo. Ky është libri i parë që regjisori dhe skenaristi i njohur shqiptar ka shkruar. Libri i tij karakterizohet nga satira për artistin i cili ka […]

Edicioni i pestë i Anuarëve të Filozofisë në Llogara: Njeriu post-teknologjik

Edicioni i pestë i Anuarëve të Filozofisë në Llogara: Njeriu post-teknologjik “Anuarët e Filozofisë” është kthyer tashmë në një traditë të mirëfilltë që bën bashkë në një tryezë diskutimi dashamirës dhe studiues të filozofisë. Të mbledhur në mënyrë të përvitshme në fshatin turistik Llogora ata trajtojnë përmes debatit dhe bashkëbisedimit, një sërë çështjesh dhe problematikash. […]

UET zhvillon trajnimin e dytë: “Analiza e të dhënave statistikore ESS 2012”

UET zhvillon trajnimin e dytë: “Analiza e të dhënave statistikore ESS 2012” Universiteti Europian i Tiranës në kuadër të Anketës Sociale Evropiane (ESS), ka zhvilluar trajnimin e rradhës, me temë “Statistical Data Analysis of ESS 2012 Project”. ESS është një studim ndër-kombëtar, me karakter akademik, që është zhvilluar në të gjithë Europën që nga themelimi […]

Leksion i hapur në UET: Si t’i kuptojmë imazhet që ‘nuk thonë asgjë’

Leksion i hapur në UET: Si t’i kuptojmë imazhet që ‘nuk thonë asgjë’ Universiteti Europian i Tiranës në kuadër të leksioneve të hapura që zhvillon përgjatë vitit akademik, ditën e premte ka të ftuar në ambientet e tij Prof. Asoc. Dr. Krešimir Purgar i cili vjen nga The Academy of Arts and Culture, Josip Juraj […]

Takimi i Parë Rajonal i UET & Ministrisë së Brendshme & Qendrës së Koordinimit KEDH për rritjen e kapaciteteve të aktorëve të vijës së parë – Vlorë, 15 Janar 2019

Takimi i Parë Rajonal i UET & Ministrisë së Brendshme & Qendrës së Koordinimit KEDH për rritjen e kapaciteteve të aktorëve të vijës së parë – Vlorë, 15 Janar 2019 Në kuadrin e projektit Fuqizimi i Aktorëve të Vijës së parë, që UET po implementon në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Brendshme dhe Qendrën e […]

Lektorët e Uppsala University, në UET: Sfidat që paraqesin shkrimi dhe botimi i artikujve akademikë

Lektorët e Uppsala University, në UET: Sfidat që paraqesin shkrimi dhe botimi i artikujve akademikë Universiteti Europian i Tiranës ka organizuar një leksion të hapur, me temë “Strategies for getting published in international peer reviewed magazines”. Lektorët e ftuar vijnë nga universiteti prestigjoz Uppsala University, Suedi. Prof. Nico Carpentier dhe Dr. Vaia Doukdai zhvilluan një […]

6 profesionet që premtojnë paga të majme që në fillimet e karrierës

6 profesionet që premtojnë paga të majme që në fillimet e karrierës Të zgjedhësh degën për të cilën do të studiosh në universitet nuk është një vendim i thjeshtë. Thuajse të gjithë maturantëve u ndodh të vendosen përpara një udhëkryqi në momentin që u duhet të vendosin për të ardhmen e tyre profesionale dhe shpesh […]