Lajme & Aktivitete

Leonardo da Vinci në krijmtarinë e studentëve të UET në Arte Pamore

Departamenti i Arteve të Aplikuara zhvilloi në Universitetin Europian të Tiranës, ekspozitën me punime të studentëve të Arteve Pamore mbështetur në veprën e Leonardo Davinçit. Studentë të fushave të ndryshme nga ky departament prezantuan veprat e tyre të artit për pedagogë dhe studentë të UET. Edhe pse Departamenti i Arteve të Aplikuara është relativisht i […]

(English) Pedagogu i vitit 2019 në UET, ja fituesit për secilën kategori

Në traditën shumëvjeçare të universiteteve perëndimore edhe Universiteti Europian i Tiranës ka vendosur këtë vit të shpalli pedagogun e vitit për tre kategori të ndryshme të pedagogëve në UET. Të gjithë studentët patën mundësi për të votuar përmes emailit pedagogun e tyre të preferuar. Kategoria e parë është kategoria Profesor Seniour, e cila përfshin të […]

Danny Rainer në UET: T’i shpaloset botës heroizmi i shqiptarëve…

Danny Rainer – Drejtues i Fondacionit Ndërkombëtar Raoul Wallengberg në UET Në Universitetin Europian te Tiranës u zhvillua leksioni i hapur “Njohja e heroizmit të Shpëtuesve të Holokaustit përmes programit  “Shtëpitë e Jetës”, një projekt i “Fondacioni Ndërkombëtar Raoul Wallenberg” me Z. Danny Rainer – Drejtues i Fondacionit Ndërkombëtar Raoul Wallengberg, Israel. Ishin të ftuar […]

Studenti i parë dhe i 2001-të: Ja pse zgjodhëm UET

Viti 2019-2020 shënon numrin më të lartë të interesimeve në historinë gati 15 vjeçare të UET, i cili rënditet në 6 universitete që kanë numrin më të lartë të regjistrimive në ciklin Bachelor dhe Master. Në jetë na ndodhin plot ngjarje që nuk varen nga ne, por një nga ngjarjet më të mëdha të jetës […]

Zv. Rektori i UET: Bashkëpunimi me UNIMED, akses ndërkombëtarizimi

Zv. Rektori i UET, Prof. Dr. Tonin Gjuraj, në Asamblenë e Përgjithshme 2019 UNIMED (Unioni i Universiteteve të Mesdheut) në Link Campus University, Romë, u takua me Presidentin e UNIMED, Prof. Francisco Matte Bon; ish-ambasadorin e Italisë në Shqipëri, z. Mario Bova, mik i vjetër dhe besnik i vendit tonë, aktualisht President i Occhio Blu […]

UET partner i aktiviteteve për 110 vjetorin e Normales së Elbasanit

Universitetit Aleksandër Xhuvani në Elbasan në bashkëpunim me Bashkinë e Elbasanit dhe Universitetin Europian të Tiranës zhvilluan një gamë aktivitetesh për tre ditë në qytetin e Elabasanit, duke filluar me konferencën shkencre deri tek shfaqja e arkivit dixhital të kësaj shkolle në muret e kalasë së Elbasanit. Shkolla Normale e Elbasanit, e krijuar më dhjetor […]

10 elementët e këshillimit akademik dhe profesional në UET

Nga “Gjimnaz Tour” tek Shkollat Sezonale për pesë fakultete Këshillimi akademik dhe profesional është një proçes shumë i rëndësishëm, i cili ka për qëllim t’i orientojë dhe ndihmojë maturantët të bëjnë zgjedhjen e duhur për profesionin e tyre të ardhshëm, nëpërmjet informimit mbi mundësitë e ndryshme të studimit. Karriera profesionale nuk nis me diplomimin dhe […]

UET 2020/ Metodat e reja të mësimdhënies, nga “design thinking” te…

epartameneti i Edukimit, Psikologjisë dhe Sporteve në bashkëpunim me Zyrën e Standardeve dhe Cilësisë, si dhe me Sekretarinë e Përgjithshme zhvilluan trajnim për metodat e reja në mësimdhënie dhe për regulloren e universitetit me lektor dhe asistentë lektorë të Universitetit Euripan të Tiranës. Institucionet e arsimit të lartë shpeshherë ndodhen në betejë me zhvillimet sociale, […]

Asambleja e pedagogëvë UET: Shoqëria duhet t’i rikthehet normalitetit

Ekonomistë, Sociologë, inxhienerë dhe arkitektë që njëkohësisht janë edhe pedagogë në Universitetitn Europian të Tiranës, gjatë mbledhjes së Asamblesë së Pedagogëve kanë shrehur nevojën për shoqërinë shqiptare t’i rikthehet dhe të ringrihet përpos fatkeqësisë së fundit të termeti në 26 nëntor Universiteti Euroian i Tiranës mblodhi ditën e djeshmë Asamblenë e jashtëzakonshme të pedagogëve, e […]

Inxhineirët e arkitektët e UET: Më mirë të parandalosh, se të kurosh

Fatkeqësia më e fundit natyrore me tërmetin e datës 26 Nëntor jo vetëm tërhoqi vëmendjen e të gjithë opinionit public por më së shumti ka future një shoqëri të tërë në ankth dhe në vështirësi të madhe psikologjike. Për të zbutur disi këtë ankth ne kemi pyetur inxhinierët dhe arkitektët të cilët janë pedagogë të […]