Lajme & Aktivitete

Iniciativa që vjen për ndërgjegjësimin mbi kompleksitetin e sigurisë

Iniciativa që vjen për ndërgjegjësimin mbi kompleksitetin e sigurisë Në Universitetin Europian të Tiranës është zhvilluar workshopi me temë “Modelimi i çështjeve të sigurisë”, i cili në fokus ka sigurinë si një koncept kompleks që nuk flet vetëm për mbrojtje, siguri publike dhe inteligjencë, por edhe siguri ekonomike, kibernetike, mjedisore, ushqimore, shëndetësore, fizike etj. Siguria, […]

Call for articles

Economicus, a scientific journal of the European University of Tirana, opens the call for articles by local and international scholars and researchers in the field of economics and management. The topic of this issue will be “Competitiveness: challenges from the perspective of a small economy”. All interested researchers are invited to submit their research work. […]

Si i kapi qeveria të gjithë pushtetet dhe opozita u bë konfrontuese

Si i kapi qeveria të gjithë pushtetet dhe opozita u bë konfrontuese Forumet UET/ Presidenti Meta shprehet se Shqipëria nuk i ka bërë detyrat e shtëpisë për të çelur negociatat me BE, ndërsa ishte i mendimit se çfarëdo vendimi të marrë Gjykata Kushtetuese, ajo nuk do  mundet t’i japë legjitimitet 30 qershorit. Kreu u shtetit, […]

UET themelon për nder të Bakallit Interdisciplinarity Research Group

UET themelon për nder të Bakallit Interdisciplinarity Research Group Në tri vjetorin e ndarjes nga jeta të profesorit, studiuesit e ish-deputetit Gilman Bakalli, UET në nder të tij ngre grupin e kërkimit shkencor ndërdisiplinar “Interdisciplinarity Research Group” Elda Dedja Siç shumë miq e kolegë e përshkruajnë ai ishte një njeri me vlera të veçanta, një […]

Projekti i IEP dhe UET për mentorshipin e karrierës sjell…

Projekti i IEP dhe UET për mentorshipin e karrierës sjell… Është zhvilluar sesioni i dytë trajnues në kuadrin e projektit të Institutit Europian PASHKO për drejtuesit e mësuesit shkollave të mesme për mentorimin dhe orientimin e karrierës së maturanteve Ndryshimet e mëdha në të gjitha sferat e jetës, epoka dixhitale në të cilën i qasemi lehtë […]

Formësohet i plotë Fakulteti i Shkencave Mjeksore Teknike në UET

Formësohet i plotë Fakulteti i Shkencave Mjeksore Teknike në UET Themelohet Qendra e Kërkimit Shkencor për Fakultetin e Shkencave Mjekësore Teknike UET, një strukturë e përbërë nga 7 pedagogë dhe kërkues shkencorë, personalitete të shquara të akademisë dhe mjekësisë në vend. Për thuajse një dekadë, Universiteti Europian i Tiranës ka dalluar për cilësinë dhe standardet […]

Aleksandër Kocani: Filozofia, fusha që të jep esencën e lirisë

Aleksandër Kocani: Filozofia, fusha që të jep esencën e lirisë Pedagogu i filozofisë në Universitetin Europian të Tiranës, Prof. Dr. Aleksandër Kocani rrëfen mbi ditën e tij të parë të mësimdhenies, ndërthurjen e shkencave ekzakte me filozofinë, dhe rëndësinë e kësaj të fundit për shoqërinë Kur iu dha lajmi se do të jepte mësim në […]

Krijohet UET ALUMNI LIDERSHIP/ LRI, Kryemadhi “bekon” rrjetin e bursistëve

Krijohet UET ALUMNI LIDERSHIP/ LRI, Kryemadhi “bekon” rrjetin e bursistëve UET prej vitesh ka mbështetur të rinjtë aktivë që kanë treguar aftësi lidershipi dhe dëshirë për t’u përfshirë në zhvillimin e shoqërisë, me anë të Bursave të Lidershipit. Bursa të tilla, të parat për këtë vit, janë dhënë për të rinjtë e Lëvizjes Rinore për […]

Rektorja e UET: Humbja e Thesarit Dokumentar Kombëtar duhet konsideruar si fatkeqësi

Rektorja e UET: Humbja e Thesarit Dokumentar Kombëtar duhet konsideruar si fatkeqësi Fjala e mbajtur e Rektores së Universitetit Europian të Tiranës, Prof. Dr. Nevila Nika, përgjatë konferencës “Kërkimi shkencor në hapësirën mbarëshqiptare dhe roli i Diasporës shkencore”. Një aktivitet i organizuar në Fondi Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës dhe instituti Alb Shkenca me mbështetjen […]