Lajme & Aktivitete

Portofoli i projekteve UET: 20 aktive dhe rreth 45 në proces aplikimi

Zyra për Zhvillimin e Projekteve në Universitetin Europian të Tiranës ka në portofolin e vet 20 projekte aktive dhe rreth 45 të tilla në proces aplikimi për vitin 2020 Në dekadën e fundit, Universiteti Europian i Tiranës ka pasur një shpërthim në numrin e marrëveshjeve të kërkimit midis kompanive, organizatave joqeveritare, institucioneve vendase dhe më […]

Socializimi i studentëve, një vlerë e shtuar në UET

Të jesh student është një ndër gjërat më të bukura dhe sublime por njëkohësisht edhe më të vështirat. Fillimi i universitetit po ashtu në pamje të parë mund të duket i vështire ,i lodhshëm,konfuz dhe i pamundur ,por tepër i dobishëm nëse arrimë të menaxhojme kohën ,jetën sociale dhe sigurisht anën monetare.Taktikat që universitetet ndjekin […]

UET DSSH 2020/ Udhëtimi 30 vjeçar i demokracisë shqiptare

Në fund të muajit prill për të shtatin vit radhazi UET, zhvillon konferencën nëdërkombëtare shkencore, me fokus tranzicion shqiptarë të 30 viteve të saj 1990-2020. Universiteti Europian i Tiranës edhe këtë vit hap thirrjen për edicionin e 7-të të Konferencës së Ditëve të Studimeve Shqiptare qe do mbahet ne Tiranë në 24-25  Prill 2020, e […]

UET organizator i spektakli për ditëlindjen e ‘Mark Tuenit’ shqiptar

Përgjegjësi i departamentit të Arteve të aplikuara në UET shpjegon gjatë intervistës se pse UET dhe pikërisht Departamenti që ai drejton ka marre si angazhim që të jetë një nga partnerët kryesor të shoët artistik që do të mbahet në mesin e muajit Janar në përvjetorin e 80 të ditëlindjes së nje nga autorët më […]

Departamenti i Arteve të Aplikuara në UET mbyll 2019 me 3 aktivitete

Format e gërshetimit të aktivitetve artistike në UET i japin studentëve jo vetëm përgatitjen nga ana akademike në një universitet por të fitojnë përvojën e duhur në përballjen me tregun e punës. Viti kalenderik 2019 edhe pse një vit i vështirë si pasojë e tërmetit të 26 Nëntorit ku humbën jetën 51 shqiptar në qarkun […]

Programi 50+: Nga marrëveshja UET-KURUM, përfitojnë studentët e…

Në kuadrin e Programit 500+ Fakulteti i Inxhienerisë, Informatikës dhe Arkitekturës ka firmosur një marrëveshje bashkëpunimi ditën e djeshme me përfaqësuesit e kompanisë KURUM. Kjo marrëveshje është fokusuar më së shumti në mundësinë që do u jepet sutdentëve të UET, pikërsiht atyre që studiojnë pranë Fakultetit të Inxhienerisë, Informatikës dhe Arkitekturës për mundësi intershipi dhe […]

Gradua Project, mundësia më e mirë që studentët e UET të gjejnë…

Projekti Gradua synon të krijojë në Shqipëri një platformë inovative të bazuar në IT për ndjekjen e të diplomuarve dhe punësimin në mbështetje të hartimit të politikave dhe reformës së arsimit të lartë. Universiteti Europian i Tiranës në kuadrin e projektit Gradua, pjesë e programit Erasmus + zhvilloi ditën e premte një sesision informues me […]

15 Klube e Qeveria Studentore, risia në formimin e studentëve të UET

Aktivizimi Studentor UET 2020, 15 klubet studentore dhe Qeveria e re Studenore me 50 anëtarë, risia në formimin e studentëve të UET në dekadën e re Universiteti Europian i Tiranës është një prej universiteteve më të kualifikuar të vendit, i cili sjell gjithmonë risi të reja dhe unike në mësimdhënien dhe formimin psikosocial të studentit. […]

Klubet studentore në UET, mes dëshirës dhe domosdoshmërisë

Universiteti është institucioni që garanton rritjen profesionale dhe kulturore të qytetarëve të një vendi. Qëllimet e tij, përveç formimit të profesionistëve të rinj, janë shtuar shumë me kalimin e viteve, duke synuar një përgatitje të gjithanshme të studentit. Aktivizimi social dhe nxitja e lidershipit te të rinjtë shihet si një objektiv primar, i cili duhet […]

10 studentët e huaj në UET nga Erasmus+, rrëfejnë eksperiencën e tyre

Në kuadër të programit Erasmus+, në Universitetin Europian të Tiranës, vinë çdo vit studentë nga vende të ndryshme të Bashkimit Europian që janë pjesë e programit për të studiuar një semestër ose më shumë, sipas programit të tyre të studimit. Në këtë vit ky është rasti i dhjetë studentëve aktual që po kryejnë një semestër […]