Lajme & Aktivitete

Promovohet në UET: “Një jetë me antropologjinë”, një libër me autor profesorin Emeritus, Aleksandër Dhima

Është promovuar në UET libri me titull “Një jetë me antropologjinë. Studime, projekte kërkimore, recensa, opinione, intervista (2011 – 2018)” me autor Prof. Dr. Aleksandër Dhima. Libri i ri i prof. Aleksandër Dhimës u destinohet kryesisht studentëve të të tria cikleve (BA, MA, DR), si ndihmesë në përgatitjen e diplomave respektive në kuadër të programeve Sociologji-Antropologji […]

10 vjet studime Master në UET, ja bilanci dhe kërkesat e biznesit

Universiteti Europian i Tiranës zhvilloi forumin e përvitshëm në kuadër të projektit 250+ me 250 kompanitë më të mëdha në vend. Biznesi tashmë thekson se problemi kryesor i tyre mbetet aftësia e personelit Viti akademik 2018-2019 shënon vitin e dhjetë të studimeve Master në UET. Që prej vitit 2008, kur nisën programet e para Master, […]

Haradinaj i jep presidentit të UET, Civici medaljen e Skënderbeut

Haradinaj i jep presidentit të UET, Civici medaljen e Skënderbeut I ftuar në Forumet UET, nën moderimin e përgjegjëses së Departamentit të Shkencave Humane dhe Komunikimit, prof. asoc. dr. Belina Budini, kryeministri kosovar vlerësoi presidentin e UET “Për kontribut të çmuar në të mirën e kombit” Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ishte i ftuar nderi […]

Dita e parë e UET Polivalent për vitin akademik ‘18-19

Dita e parë e UET Polivalent për vitin akademik ‘18-19 Universiteti Europian i Tiranës vjen me pesë fakultete në këtë vit të ri akademik. Tri fakulteteve të mëparshme iu janë shtuar dhe dy të tjera, Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike, si dhe Fakulteti i Inxhinierisë, Informatikës dhe Arkitekturës. Përveç studimeve në Bachelor, Master dhe Doktoraturë, […]

UET: Pas afro 10 vitesh përfundon mandati i Gjurajt, Nevila Nika, rektorja e re

UET: Pas afro 10 vitesh përfundon mandati i Gjurajt, Nevila Nika, rektorja e re Tonin Gjuraj përfundon dy mandatet si rektor i UET. Pas një drejtimi të suksesshëm gati 10-vjeçar, ai kaloi shumë procese akademike, si akreditimi institucional me 5 vite me vlerësimin “Fully Met” dhe finalizimin e procesit të riorganizimit dhe zgjerimit. Rektore e […]

Pesë ‘Amazonat’ e UET: Ish-studentet që do të drejtojnë shërbimet ndaj të rinjve

Pesë ‘Amazonat’ e UET: Ish-studentet që do të drejtojnë shërbimet ndaj të rinjve Tashmë kanë kaluar rreth 12 vite që nga themelimi i Universitetit Europian të Tiranës. Nga një universitet që lindi mes një atmosfere skepticizmi dhe paragjykimi sot UET ka një histori të pasur për të rrëfyer, me mijëra studentë të diplomuar të cilët ecin […]

Orkida Ilollari: Kushdo mund të gjejë veten në 33 Programet Master në UET

Orkida Ilollari: Kushdo mund të gjejë veten në 33 Programet Master në UET Sfida e universiteteve sot është që të ofrojnë programe master, të cilat iu përgjigjen tendencave dhe tregut të punës. Çdo universitet sot ose trupa akademike duhet të ketë një partneritet ose një bashkëveprim shumë të fortë me tregun e punës kryesisht me […]

Zyra Kombëtare Erasmus+ dhe UET, në kuadër të Javës së Hapur, organizojnë ceremoninë dedikuar Erasmus Days në Ballkan

Zyra Kombëtare Erasmus+ dhe UET, në kuadër të Javës së Hapur, organizojnë ceremoninë dedikuar Erasmus Days në Ballkan “Open Week” në UET është karakterizuar nga një shumëllojshmëri aktivitetesh të shtrira përgjatë gjithë javës. Edhe këtë të premte, në kuadër të kësaj jave është organizuar dita Erasmus Day në Ballkan, në ambjentet e Universitetit Europian i […]

UET- Open Week 2018-2019: Samir Mane në UET

Samir Mane në UET: E nisa biznesin me vetëm 100 dollarë Biznesmeni i njohur, Samir Mane, foli para studentëve të Fakultetit të Ekonomisë, Biznesit dhe Zhvillimit. Ai tregoi se si e nisi biznesin, se përse e vlerëson UET dhe tregoi disa këshilla për të ardhmen  Është kënaqësi sa herë që vij në Universitetin Europian të […]