Lajme & Aktivitete

Zv. Rektori i UET: Bashkëpunimi me UNIMED, akses ndërkombëtarizimi

Zv. Rektori i UET, Prof. Dr. Tonin Gjuraj, në Asamblenë e Përgjithshme 2019 UNIMED (Unioni i Universiteteve të Mesdheut) në Link Campus University, Romë, u takua me Presidentin e UNIMED, Prof. Francisco Matte Bon; ish-ambasadorin e Italisë në Shqipëri, z. Mario Bova, mik i vjetër dhe besnik i vendit tonë, aktualisht President i Occhio Blu […]

UET partner i aktiviteteve për 110 vjetorin e Normales së Elbasanit

Universitetit Aleksandër Xhuvani në Elbasan në bashkëpunim me Bashkinë e Elbasanit dhe Universitetin Europian të Tiranës zhvilluan një gamë aktivitetesh për tre ditë në qytetin e Elabasanit, duke filluar me konferencën shkencre deri tek shfaqja e arkivit dixhital të kësaj shkolle në muret e kalasë së Elbasanit. Shkolla Normale e Elbasanit, e krijuar më dhjetor […]

10 elementët e këshillimit akademik dhe profesional në UET

Nga “Gjimnaz Tour” tek Shkollat Sezonale për pesë fakultete Këshillimi akademik dhe profesional është një proçes shumë i rëndësishëm, i cili ka për qëllim t’i orientojë dhe ndihmojë maturantët të bëjnë zgjedhjen e duhur për profesionin e tyre të ardhshëm, nëpërmjet informimit mbi mundësitë e ndryshme të studimit. Karriera profesionale nuk nis me diplomimin dhe […]

UET 2020/ Metodat e reja të mësimdhënies, nga “design thinking” te…

epartameneti i Edukimit, Psikologjisë dhe Sporteve në bashkëpunim me Zyrën e Standardeve dhe Cilësisë, si dhe me Sekretarinë e Përgjithshme zhvilluan trajnim për metodat e reja në mësimdhënie dhe për regulloren e universitetit me lektor dhe asistentë lektorë të Universitetit Euripan të Tiranës. Institucionet e arsimit të lartë shpeshherë ndodhen në betejë me zhvillimet sociale, […]

Asambleja e pedagogëvë UET: Shoqëria duhet t’i rikthehet normalitetit

Ekonomistë, Sociologë, inxhienerë dhe arkitektë që njëkohësisht janë edhe pedagogë në Universitetitn Europian të Tiranës, gjatë mbledhjes së Asamblesë së Pedagogëve kanë shrehur nevojën për shoqërinë shqiptare t’i rikthehet dhe të ringrihet përpos fatkeqësisë së fundit të termeti në 26 nëntor Universiteti Euroian i Tiranës mblodhi ditën e djeshmë Asamblenë e jashtëzakonshme të pedagogëve, e […]

Inxhineirët e arkitektët e UET: Më mirë të parandalosh, se të kurosh

Fatkeqësia më e fundit natyrore me tërmetin e datës 26 Nëntor jo vetëm tërhoqi vëmendjen e të gjithë opinionit public por më së shumti ka future një shoqëri të tërë në ankth dhe në vështirësi të madhe psikologjike. Për të zbutur disi këtë ankth ne kemi pyetur inxhinierët dhe arkitektët të cilët janë pedagogë të […]

Vokshi: Në UET sigurinë dhe njohjen e diplomës në tregun e punës

Armend Vokshi nisi studimet në UET në vitin 2009 dhe gjatë rrëfimit të tij tregon se arsyeja e që e bëri të zgjidhte UET për studimet e tij ishte vet marka UET që tashmë kishte krijuar në tregun e arimit të lartë. “Arsyeja pse zgjodha ishte pasi jetoja në Tiranë dhe kisha dëgjuar se është […]

Rektorja e UET: Shpresa është triumfuese ndaj fatkeqesive të momentit

Mesazhi i Rektores së UET: Shpresa dhe ideja e të ardhmes është triumfuese ndaj fatkeqesive të momentit Rektorja e Universitetit Europian të Tiranës, Nevila Nika njofton se në kuadrin e gjendjes së jashtëzakonshme, të shpalluar nga qeveria shqiptare për shkak të tërmetit që preku vendin të martën, UET vendosi të shtyjë sezonin e provimeve të […]

Rektorja e UET: Sezoni i provimeve shtyhet për në datat 10-14 dhjetor

Rektorja e Universitetit Europian të Tiranës, Nevila Nika njofton se në kuadrin e gjendjes së jashtëzakonshme, të shpalluar nga qeveria shqiptare për shkak të tërmetit që preku vendin të martën, UET vendosi të shtyjë sezonin e provimeve të pjesshme të semestrit të parë, nga datat 2-7 dhjetor për në datat 10-14 dhjetor. “Duke qenë pranë […]

UET në panairet e biznesit: Tradita që nisi me Klik Ekspo Group

Edhe këtë vit në panairin ndërkombëtar Klik Ekspo Group, Universiteti Europian i Tiranës promovoi programet studimore për vitin 2020-2021 Panairi Ndërkombëtar i organizuar nga “Klik Ekspo Group” si çdo vit është zhvilluar në Pallatin e Kongreseve. Ashtu si e dhe viteve të kaluara ky panair i është kushtuar kulturës, biznesit dhe shkëmbimit ndërkulturor mes vendeve […]