Lajme & Aktivitete

UET i akordon titullin ‘Doctor Honoris Causa’ numrit një të drejtësisë së BE-së

UET i akordon titullin ‘Doctor Honoris Causa’ numrit një të drejtësisë së BE-së Koen Lenaerts: Adaptimi dhe zbatimi i ligjeve sipas BE-së garanton mbi të gjitha lirinë e tregut UET ka nderuar me titullin “Doctor Honoris Causa” Presidentin e Gjykatës Europiane të Drejtësisë, Z. Koen Lenaerts me motivacionin “Për kontribut të çmuar në garantimin e […]

Studentët ekselentë në UET, jo vetëm studentë cilësorë, por dhe më kritikët

Studentët ekselentë në UET, jo vetëm studentë cilësorë, por dhe më kritikët UET e ka kthyer tashmë në traditë rrjetin e ekselencës që mblidhet dy herë në vit duke patur synim për të thithur më të mirët. Që kur u themelua  UET ofronte politika të ndryshme për ekselentët, ndërsa sot pas 12 vitesh janë ekselentët […]

Departamenti i Arteve të Aplikuara në UET fton studentët të marrin pjesë në shfaqjen teatore “Kreditorët”

Departamenti i Arteve të Aplikuara në UET fton studentët të marrin pjesë në shfaqjen teatore “Kreditorët” Departamenti i Arteve të Aplikuara në UET në kuadër të promovimit të degëve që ofron, fton studentët të marrin pjesë në shfaqjen teatore “Kreditorët”. Kryevepra “Kreditorët” e A. Strindberg vjen sërish tek arTurbina, në 15 & 16 Dhjetor ora […]

Leksion i hapur në UET nga Prof. Dr. Alessandro Simoni: A janë legjistlacioni shqiptar dhe ai italian pjesë e së njejtës ‘familje ligjore’?

Leksion i hapur në UET nga Prof. Dr. Alessandro Simoni: A janë legjistlacioni shqiptar dhe ai italian pjesë e së njejtës ‘familje ligjore’? Universiteti Europian i Tiranës e ka kthyer tashmë traditë praninë e lektorëve nga universitete të njohura perëndimore, në auditorët e tij. I ftuar këtë herë për të zhvilluar një leksion të hapur […]

Sinan Krasniqi: Mësuam më tepër mbi atë çfarë na pret nesër në profesion

Sinan Krasniqi: Mësuam më tepër mbi atë çfarë na pret nesër në profesion Sinan Krasniqi është maturant në gjimnazin “Isa Boletini”. Ai është një nxënës ekselent me një mesatare 9.8 dhe ka pasion mjekësinë. “Sapo dëgjova që kishin filluar aplikimet për të marrë pjesë në Forumin e Shëndetit Publik, isha një ndër të parët në […]

Erisa Buraj: Mësimi në mënyrë interaktive

Erisa Buraj: Mësimi në mënyrë interaktive Ashtu si pjesa më e madhe e maturantëve të cilët morën pjesë në këtë Forum të parë të organizuar për Shëndetin Publik, edhe maturantja Erisa Buraj aspiron që në të ardhmen të bëhet një profesioniste në fushën e mjekësisë. “Sapo mësova mbi këtë forum vendosa të aplikoj për shkak […]

Laura Qerreti: Një mundësi shumë e mirë për të mësuar përtej auditorit

Laura Qerreti: Një mundësi shumë e mirë për të mësuar përtej auditorit Laura Qerreti është studente e vitit të parë në degën Fizioterapi në UET. Ajo tregon se e ka zgjedhur këtë degë për shkak se ka qenë pasioni i saj që në moshë të hershme. Ndërkohë që tregon se e zgjodhi UET për shkak […]

Ndriçime Kuçi: Të tilla organizime ndihmojnë për një këshillim efektiv karriere

Ndriçime Kuçi: Të tilla organizime ndihmojnë për një këshillim efektiv karriere Ndriçime Kuçi është një nga mësueset pjesëmarrëse në këtë Forum të parë të Shëndetit Publik. Ajo vjen nga gjimnazi “Isa Boletini” dhe tregon se interesimi për të marrë pjesë në këtë aktivitet vjen si pasojë e lëndëve që jep mësim, biologji dhe kimi. Këto […]

Zamrika Pajo: Forumi i Shëndetit Publik, një mundësi e shtuar për nxënësit

Zamrika Pajo: Forumi i Shëndetit Publik, një mundësi e shtuar për nxënësit Zamrika Pajo është mësuese e bio-kimisë në gjimnazin “Fuat Babani” në qytetin e Bilishtit. Së bashku me disa studentë nga kjo shkollë, ajo ishte pjesë e Forumit të Shëndetit Publik. “Të tilla aktivitete janë vërtetë informuese dhe të dobishme për nxënësit. Organizimi i […]

Elvis Tota: Ishte një privilegj të mësoje nga mjekët më të mirë të vendit

Elvis Tota: Ishte një privilegj të mësoje nga mjekët më të mirë të vendit Elvis Tota është maturant në gjimnazin e përgjithshëm “Vajdin Lamaj” dhe dëshiron që në të ardhmen të bëhet mjek. “Vendosa të aplikoj për t’u bërë pjesë e këtij forumi pasi qëllimi im është që të ndjek shkollën e lartë në fushën […]