Lajme & Aktivitete

Diskutimi në UET: Universitetet, rol kyç në përballimin e sfidave të administrimit publik

Diskutimi në UET: Universitetet, rol kyç në përballimin e sfidave të administrimit publik Kjo tryezë diskutimi vjen me qëllim forcimin e urave të komunikimit dhe bashkëpunimit mes aktorëve publikë, jopublikë në territor dhe akademisë për të siguruar shërbime më cilësore për qytetarët shqiptarë Elda Dedja Ndërtimi dhe forcimi i urave të komunikimit dhe bashkëpunimit ndërmjet […]

Studenti global, trendi i studimeve shqiptare

Studenti global, trendi i studimeve shqiptare Ndërkombëtarizimi është një nga faktorët kryesorë që e bën UET një lider në sistemin universitar shqiptar, duke ofruar një cilësi të lartë në bazë të standardeve ndërkombëtare.   Në vitet e fundit, globalizimi ka çuar në nivele të pashembullta të ndryshimit në fusha të ndryshme, nga ekonomia në mjedis, […]

Edukimi financiar, sa të informuar janë të rinjtë sot

Edukimi financiar, sa të informuar janë të rinjtë sot Edukimi financiar po bëhet gjithnjë e më jetik në këto ditë dhe në këtë epokë ku jetojmë, jo vetëm për qëllime investimi, por edhe për nevojat financiare të përditshmërisë. Edukimi financiar zakonisht lidhet me botën e investimeve, por përdorimi më i gjerë i termit po bëhet […]

Panairet e Karrierës UET, festival talentesh

Panairet e Karrierës UET, festival talentesh Organizmi i panaireve të punës në ambientet e universiteteve ka ardhur për shumë vite në një mënyrë tradicionale. Dinamika e ditëve të sotme imponon një koncept të ri të këtyre organizimeve. Elda Dedja Teksa tregjet e punës janë dinamike, në lëvizje të përhershme dhe me kërkesa të vazhdueshme për […]

Dita 1 në auditor/ Studentët e mi të parë në Universitetin e Barit

Dita 1 në auditor/ Studentët e mi të parë në Universitetin e Barit Elda Dedja     Rektorja e Universitetit Europian të Tiranës rrëfen eksperiencën e saj të parë të mësimdhënies, në auditorët e Universitetit të Barit. Ndjesia e bukur e përballjes për herë të parë me auditorin shoqërohet jo pak herë me pasiguri, e […]

DSSH 2019, nën markën e pesë fakulteteve të UET-it

DSSH 2019, nën markën e pesë fakulteteve të UET-it Elda DEDJA Universiteti Europian i Tiranës zhvillon në muajin prill “Ditët e Studimeve Shqiptare 2019”, që do të ketë në fokus tematika që kanë të bëjnë më shoqërinë e dijes, diagnozat, si dhe perspektivat për të ardhmen. Në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar, shoqëritë po përballen me […]

Bujar Kapexhiu nderohet në UET me titullin “Nderi i Kombit” 

Bujar Kapexhiu nderohet në UET me titullin “Nderi i Kombit” Elda Dedja Në ceremoninë e çeljes së ekspozitës “Ndërkombëtarët” në ambientet e Universitetit Europian të Tiranës, mjeshtri Bujar Kapexhiu është nderuar me dekoratën “Nderi i Kombit” Në një kohë kur zhvillimet dhe ndodhitë janë të shumta, të jesh i informuar është një domosdoshmëri. Falë mediumeve […]

Sfidat e një konkursi letrar: Çmimi “Kadare” në vitin e tij të 5-të

Sfidat e një konkursi letrar: Çmimi “Kadare” në vitin e tij të 5-të Elda Dedja Në prag të Edicionit të Pestë të Çmimit “Kadare”, shkrimtarë, personazhe të njohura të botës së librit u bënë bashkë në një tryezë debati, me qëllim përsosjen e statusit të këtij çmimi të rëndësishëm që në fokus ka letërsinë shqipe. […]

Studentët e UET-it iniciojnë sipërmarrjet e para

Studentët e UET-it iniciojnë sipërmarrjet e para Elda Dedja Për të inkurajuar studentët që të jenë kreativë dhe të guximshëm në idetë e tyre, por njëkohësisht për t’i dhënë mundësinë që teorinë ta shndërrojnë në praktikë, UET-i zhvilloi konkursin “Ideja më e mirë e biznesit”. Idetë, njohuria dhe inovacioni janë kryefjala e ditëve të sotme, […]

Klubet Studentore në UET, agora përtej auditorit

Klubet Studentore në UET, agora përtej auditorit Elda Dedja Universiteti Europian i Tiranës i ka kushtuar një vëmendje të veçantë jetës studentore prej vitesh, në mënyrë që të angazhojë studentët e tij në përfitimin e dijeve dhe aftësimin e mëtejshëm jo vetëm nëpërmjet leksioneve. Leksionet e hapura, aktivitetet jashtë ambienteve të universitetit, konkurset, organizimet studentore, […]