Lajme & Aktivitete

UET krijon Rrjetin e Kolegjeve Partnere, me gjimnazet jopublike

UET krijon Rrjetin e Kolegjeve Partnere, me gjimnazet jopublike UET ka organizuar sesionin e dytë të forumit “Universitet-Gjimnaz”, i cili ka mbledhur në një tryezë diskutimi drejtuesit e gjimnazeve private, si dhe ekspertë të edukimit. Në këtë forum u krijua edhe Rrjeti i Kolegjeve Partnere, me gjimnazet jopublike. Themelet e një edukimi të shëndoshë për […]

“Java Ndërkombëtare”, Europa në auditorët e UET

“Java Ndërkombëtare”, Europa në auditorët e UET Këtë javë në UET, organizohet “Java Ndërkombëtare”, gjatë së cilës zhvillohen një sërë aktivitetesh në kuadrin e ndërkombëtarizimit, të tilla si sesione kulturore, prezantime, leksione të hapura etj. Universiteti Europian i Tiranës e ka pasur gjithnjë prioritet ndërkombëtarizimin. Në këtë kuadër i kushtohet një vëmendje e veçantë çdo […]

Inteligjenca Artificiale/ Të shkollohesh apo të edukohesh?

Inteligjenca Artificiale/ Të shkollohesh apo të edukohesh?  Arbi Agalliu Të shkollohesh apo të edukohesh? Kjo është një pyetje që shpeshherë ngrihet në arenën akademike dhe jo vetëm. Ka një dallim të rëndësishëm midis shkollimit dhe edukimit. Të shkollohesh do të thotë të përmirësohesh, të përvetësosh disa dije, teknika apo njohuri, të cilat përmirësojnë aspektin profesional […]

Aleksandër Dhima, mjeku që u bë antropolog

Aleksandër Dhima, mjeku që u bë antropolog Elda Dedja Antropologu i parë shqiptar, Prof. Dr. Aleksandër Dhima, rrëfen se cila ka qenë dita e tij e parë në auditor, si lektor. Ishte shtator i vitit 1972, kur në Tiranë u organizua për herë të parë Kuvendi i Studimeve Ilire. Pjesë e kësaj konference do të […]

“UET Alumni”, historiku dhe e ardhmja e universitetit

“UET Alumni”, historiku dhe e ardhmja e universitetit Krijimi i një rrjeti Alumni është thelbësor për universitetet, të cilat përfitojnë prej të tilla shoqatash në tri drejtime: kohë, thesar dhe talent Diskutimi mbi çështjet Alumni është diçka relativisht e re në peizazhin e arsimit të lartë, veçanërisht jashtë sferës së elitës së Oxbridge dhe Ivy […]

Përballja me tregun e punës duhet të fillojë që në auditor

Përballja me tregun e punës duhet të fillojë që në auditor Me shekullin e 21 vijnë sfida të reja, të cilat studentët duhet t’i kuptojnë dhe t’u përgjigjen efektivisht dhe kjo shpeshherë kërkon zhvillim të njohurive të reja dhe aftësive ndërpersonale Raportet e ndryshme tregojnë se të diplomuarit në të gjithë botën nuk gjejnë menjëherë […]

Studentët e Humaniteteve, më të kënaqurit në tregun e punës

Studentët e Humaniteteve, më të kënaqurit në tregun e punës Studentët e diplomuar në Shkencat Humane janë shumë të kënaqur dhe të përmbushur në jetën e tyre profesionale, përkundrejt asaj që mendon shumica, tregojnë studimet. Shkenca dhe matematika mund të thuhet se përdorin metoda objektive dhe empirike për të hetuar botën natyrore. Në të kundërt, […]

Ja përse gjimnazet duhet të kalojnë në “sitën” e akreditimit

Ja përse gjimnazet duhet të kalojnë në “sitën” e akreditimit Të gjitha institucionet e arsimit të lartë në vend sapo kanë kaluar në një proces akreditimi, gjatë të cilit është kryer verifikimi i kritereve të cilësisë sipas standardeve europiane. Në këtë moment lind pyetja nëse edhe gjimnazet po ashtu duhet të kalojnë në një proces […]

Dita e parë në Akademi/ Sfidat e një mjeku në mësimdhënie

Dita e parë në Akademi/ Sfidat e një mjeku në mësimdhënie Mjeku i njohur kardiokirurg shqiptar, Fedhon Meksi, pedagog në Universitetin Europian të Tiranës, në Fakultetin e Shkencave Mjekësore Teknike, rrëfen se si është bërë pjesë e botës së akademisë. Është një rrugë e gjatë ajo nëpër të cilën duhet të kalojë dikush për t’u […]

Trajnimet që riorganizojnë universitetet

Trajnimet që riorganizojnë universitetet Universiteti Europian i Tiranës ka zhvilluar për katër javë me ekipin drejtues një sërë seminaresh trajnuese në fokus cilësinë e procesit akademik Institucionet e arsimit të lartë shpeshherë ndodhen në betejë me zhvillimet sociale, ekonomike, teknologjike dhe madje kulturore. Në mes të të gjitha këtyre sfidave, këto institucione janë të prirura […]