Lajme & Aktivitete

“UET Alumni”, historiku dhe e ardhmja e universitetit

“UET Alumni”, historiku dhe e ardhmja e universitetit Krijimi i një rrjeti Alumni është thelbësor për universitetet, të cilat përfitojnë prej të tilla shoqatash në tri drejtime: kohë, thesar dhe talent Diskutimi mbi çështjet Alumni është diçka relativisht e re në peizazhin e arsimit të lartë, veçanërisht jashtë sferës së elitës së Oxbridge dhe Ivy […]

Përballja me tregun e punës duhet të fillojë që në auditor

Përballja me tregun e punës duhet të fillojë që në auditor Me shekullin e 21 vijnë sfida të reja, të cilat studentët duhet t’i kuptojnë dhe t’u përgjigjen efektivisht dhe kjo shpeshherë kërkon zhvillim të njohurive të reja dhe aftësive ndërpersonale Raportet e ndryshme tregojnë se të diplomuarit në të gjithë botën nuk gjejnë menjëherë […]

Studentët e Humaniteteve, më të kënaqurit në tregun e punës

Studentët e Humaniteteve, më të kënaqurit në tregun e punës Studentët e diplomuar në Shkencat Humane janë shumë të kënaqur dhe të përmbushur në jetën e tyre profesionale, përkundrejt asaj që mendon shumica, tregojnë studimet. Shkenca dhe matematika mund të thuhet se përdorin metoda objektive dhe empirike për të hetuar botën natyrore. Në të kundërt, […]

Ja përse gjimnazet duhet të kalojnë në “sitën” e akreditimit

Ja përse gjimnazet duhet të kalojnë në “sitën” e akreditimit Të gjitha institucionet e arsimit të lartë në vend sapo kanë kaluar në një proces akreditimi, gjatë të cilit është kryer verifikimi i kritereve të cilësisë sipas standardeve europiane. Në këtë moment lind pyetja nëse edhe gjimnazet po ashtu duhet të kalojnë në një proces […]

Dita e parë në Akademi/ Sfidat e një mjeku në mësimdhënie

Dita e parë në Akademi/ Sfidat e një mjeku në mësimdhënie Mjeku i njohur kardiokirurg shqiptar, Fedhon Meksi, pedagog në Universitetin Europian të Tiranës, në Fakultetin e Shkencave Mjekësore Teknike, rrëfen se si është bërë pjesë e botës së akademisë. Është një rrugë e gjatë ajo nëpër të cilën duhet të kalojë dikush për t’u […]

Trajnimet që riorganizojnë universitetet

Trajnimet që riorganizojnë universitetet Universiteti Europian i Tiranës ka zhvilluar për katër javë me ekipin drejtues një sërë seminaresh trajnuese në fokus cilësinë e procesit akademik Institucionet e arsimit të lartë shpeshherë ndodhen në betejë me zhvillimet sociale, ekonomike, teknologjike dhe madje kulturore. Në mes të të gjitha këtyre sfidave, këto institucione janë të prirura […]

Diskutimi në UET: Universitetet, rol kyç në përballimin e sfidave të administrimit publik

Diskutimi në UET: Universitetet, rol kyç në përballimin e sfidave të administrimit publik Kjo tryezë diskutimi vjen me qëllim forcimin e urave të komunikimit dhe bashkëpunimit mes aktorëve publikë, jopublikë në territor dhe akademisë për të siguruar shërbime më cilësore për qytetarët shqiptarë Elda Dedja Ndërtimi dhe forcimi i urave të komunikimit dhe bashkëpunimit ndërmjet […]

Studenti global, trendi i studimeve shqiptare

Studenti global, trendi i studimeve shqiptare Ndërkombëtarizimi është një nga faktorët kryesorë që e bën UET një lider në sistemin universitar shqiptar, duke ofruar një cilësi të lartë në bazë të standardeve ndërkombëtare.   Në vitet e fundit, globalizimi ka çuar në nivele të pashembullta të ndryshimit në fusha të ndryshme, nga ekonomia në mjedis, […]

Edukimi financiar, sa të informuar janë të rinjtë sot

Edukimi financiar, sa të informuar janë të rinjtë sot Edukimi financiar po bëhet gjithnjë e më jetik në këto ditë dhe në këtë epokë ku jetojmë, jo vetëm për qëllime investimi, por edhe për nevojat financiare të përditshmërisë. Edukimi financiar zakonisht lidhet me botën e investimeve, por përdorimi më i gjerë i termit po bëhet […]

Panairet e Karrierës UET, festival talentesh

Panairet e Karrierës UET, festival talentesh Organizmi i panaireve të punës në ambientet e universiteteve ka ardhur për shumë vite në një mënyrë tradicionale. Dinamika e ditëve të sotme imponon një koncept të ri të këtyre organizimeve. Elda Dedja Teksa tregjet e punës janë dinamike, në lëvizje të përhershme dhe me kërkesa të vazhdueshme për […]