Lajme & Aktivitete

Diskuri i ri për universitetet private

Diskuri i ri për universitetet private Është mbledhur në një tryezë diskutimi në UET, Forumi i Pavarur i Rektorëve, me pjesëmarrjen e rektorëve dhe përfaqësuesve të lartë nga universitetet private në vend, për të diskutuar mbi zhvillimet më të fundit në arsimin e lartë në Shqipëri sot. Zhvillimet e fundit që kanë ndodhur në Shqipëri […]

Lauren Bekteshi: Ekselenca nuk është një veprim, është zakon

Lauren Bekteshi: Ekselenca nuk është një veprim, është zakon Lauren Bekteshi, ish-studente në Universitetin Europian të Tiranës, për degën Administrim-Biznesi, rrëfen mbi sfidat e karrierës pas diplomimit dhe çfarë e motivon atë Zgjodhi të studiojë në UET, në ciklin Master për degën Administrim-Biznesi dhe thotë se vendimin e mori e bindur se në këtë universitet […]

Lida Miraj, arkitektja që zbuloi pasionin për arkeologjinë

Lida Miraj, arkitektja që zbuloi pasionin për arkeologjinë Elda Dedja Prof. Dr. Lida Miraj, pedagoge në Universitetin Europian të Tiranës, rrëfen mbi karrierën e saj të pasur, ku spikat ndërthurja e arkeologjisë dhe arkitekturës, si dhe mësimdhënia në karrierën akademike.   “Ishte babai im, Fabian Miraj, ai që më ushqeu dashurinë për arkeologjinë. Në fillim […]

Festival aktivitetesh në “Ditën e Biznesit” UET

UET Open Weeks 2019/Festival aktivitetesh në “Ditën e Biznesit” UET Është zhvilluar në Universitetin Europian të Tiranës “Java e Hapur”, e cila është karakterizuar nga një dinamikë në aktivitete, duke filluar që nga UET Tour me maturantët e gjimnazeve në vend te “Dita e Biznesit” që i kushtohej krijimit të urave të bashkëpunimit mes botës […]

“Dita e Biznesit” në UET

“Dita e Biznesit” në UET Sipërmarrjet gjejnë financierët dhe menaxherët e tyre në UET Fakulteti i Ekonomisë, Biznesit dhe Zhvillimit ka sjellë për studentët e tij “Ditën e Biznesit” në UET, me një sërë aktivitetesh të tilla si Panairi i Punës, Bordi i Tregut të Punës, “Profil Biznesi”, si dhe Forume të Burimeve Njerëzore. Dita […]

Stefan Pinguli, sipërmarrësi i pasionuar pas “rrënjëve tona”

Stefan Pinguli, sipërmarrësi i pasionuar pas “rrënjëve tona” I ftuar në ciklin e forumeve UET, ka qenë z. Stefan Pinguli, i cili në bashkëbisedimin e tij me studentë dhe pedagogë ka trajtuar një sërë çështjesh, që nga ato të karakterit ekonomik, tek ato të karakterit albanologjik. Këtë të martë, në ciklin e Forumeve UET, i […]

Françeska Shollo: Eksperienca ime, nga UET në University of Chester

Françeska Shollo: Eksperienca ime, nga UET në University of Chester Françeska Shollo, studente në University of Chester në Mbretërinë e Bashkuar, tregon se sa i rëndësishëm ka qenë ndikimi i Universitetit Europian i Tiranës në formimin e saj. Gjatë viteve të studimit në ciklin Bachelor për degën Menaxhim Biznesi, Françeska Shollo ka qenë një ndër […]

Rrjeti i Ekselencës, kontributi që vjen nga 100 më të mirët 

Rrjeti i Ekselencës, kontributi që vjen nga 100 më të mirët Është zhvilluar në Universitetin Europian të Tiranës një fokus grup me studentët ekselentë, të cilët kanë ndarë eksperiencën e tyre përgjatë viteve të studimit, si dhe kanë dhënë sugjerime në lidhje me mënyrat se si institucioni mund ta përmirësojë më tej ofertën e tij […]

Rrugëtimi artistik i Edith Mihalit

Rrugëtimi artistik i Edith Mihalit Nga dita e parë si nxënëse në Liceun Artistik në auditorët e UET si pedagoge e kantos “Artistja e Merituar” dhe “Mjeshtrja e Madhe”, sopranoja Edith Mihali, pedagoge e Kantos në Universitetin Europian të Tiranës, tregon mbi eksperiencën e saj në skenë, si dhe mësimdhënien në akademi. Teksa flet për […]

Kombinimi i punës me studimet, ja si mund ta menaxhojnë studentët stresin

Dekania e Studentëve në UET: Kombinimi i punës me studimet, ja si mund ta menaxhojnë studentët stresin  Të punosh gjatë kohës së studimeve në universitet shpeshherë duket si një detyrë e vështirë, megjithatë nuk është e pamundur nëse studentët mësojnë të menaxhojnë kohën, stresin dhe qëllimet e tyre. Të punosh gjatë kohës së studimeve në […]