Lajme & Aktivitete

UET Band, kur muzika bashkon studentët e talentuar

UET Band, kur muzika bashkon studentët e talentuar Elda Dedja UET Band është iniciativa më e fundit e Universitetit Europian të Tiranës, një grup studentësh të pasionuar pas muzikës, jo vetëm të Arteve Muzikore, që ka në fokus promovimin e tyre Me ristrukturimin e tij, Universiteti Europian i Tiranës ka përfshirë në ofertën akademike edhe […]

Megi Hodo: UET, një sfidë në dimension intelektual dhe jetësor

Megi Hodo: UET, një sfidë në dimension intelektual dhe jetësor Elda Dedja Me një karrierë të spikatur në rolin e producentes ekzekutive, gazetares apo koordinatores, Megi Hodo, pjesë e brezit të parë të të diplomuarve në UET, rrëfen mbi arsyet që e shtynë t’i besonte këtij universiteti, si dhe rrugëtimin e saj profesional Ankthi i […]

Sfidat e një pedagogu, në një auditor me mësues

Sfidat e një pedagogu, në një auditor me mësues Përgjegjësi i Departamentit të Psikologjisë, Edukimit dhe Sporteve, Prof. Asoc. Edi Puka, rrëfen mbi ditën e tij të parë të mësimdhënies si pedagog, si dhe flet mbi sfidat e edukimit sot Arsimi është një nga faktorët më të rëndësishëm që ndikon në zhvillimin e një vendi, […]

UET pjesë e projektit CleanScore

UET pjesë e projektit CleanScore

UET pjesë e projektit CleanScore CleanScore është një projekt i Fondacionit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim (AADF). Ky projekt përbëhet nga dy komponentë të rëndësishëm për arsimin e lartë në Shqipëri: vlerësimin e automatizuar të testimeve dhe përkthimin e teksteve akademike ndërkombëtare, duke ndikuar drejtpërdrejtë në rritjen e Cilësisë se Arsimit të Lartë. CleanScore implementohet nga AADF […]

Kreativiteti në zgjedhjen e Masterit, avantazh në tregun e punës

Kreativiteti në zgjedhjen e Masterit, avantazh në tregun e punës Ndërkohë që shoqëria e sotme avancon me hapa të shpejtë në sfera të ndryshme të jetës e ku tregu i punës bëhet gjithnjë e më konkurrues, një diplomë Master mund të jetë “asi” nën mëngë dhe veçanërisht kur kombinohet në mënyrë kreative me diplomën Bachelor. […]

Ish-studenti i UET dizajnon nismën “Aeroporti Je Ti”

Ish-studenti i UET dizajnon nismën “Aeroporti Je Ti” Ish-studenti i UET, dizajneri Agi Haxhimurati, flet mbi nismën “Aeroporti Je Ti”, si dhe tregon mbi rëndësinë që ka dizajni sot në tregun shqiptar të punës Aeroportet janë ndër vendet që dëshmojnë më shumë emocione njerëzore, lumturi, trishtim, mall… Në mënyrë që qytetarët të njihen me këtë […]

Jonida Burba, komisarja që e gjeti Drejtësinë  në UET

Jonida Burba, komisarja që e gjeti Drejtësinë  në UET Jonida Burba, pjesë e rrjetit Alumni, rrëfen eksperiencën e saj të veçantë të studimit për Drejtësi në Universitetit Europian të Tiranës, ndërkohë që përfundonte Akademinë e Policisë   Jonida Burba ka nisur studimet e saj pranë UET në vitin 2006, në kohën kur ishte thuajse në […]

Dekania Bushati: Fakulteti i Shkencave Juridike në dekadën e dytë

Dekania Bushati: Fakulteti i Shkencave Juridike në dekadën e dytë Dekania e Fakultetit të Shkencave Juridike, Politike dhe Marrëdhënieve Ndërkombëtare, Prof. Asoc. Dr. Endira Bushati, tregon mbi ndryshimet dhe risitë që sjell ky fakultet pas shndërrimit të UET në një universitet të madh dhe gjithëpërfshirës Fakulteti i Shkencave Juridike, Politike dhe Marrëdhënieve Ndërkombëtare është pjesë […]

Studentja e UET që ndjek masterin e përbashkët PoSIG në Austri

Studentja e UET që ndjek masterin e përbashkët PoSIG në Austri Denisa Isaku tregon mbi eksperiencën e saj si studente e Masterit të përbashkët PoSIG dhe si këto studime të standardeve europiane e përgatisin atë për sfidat e ardhshme të tregut të punës dhe të europianizimit të vendit Pasioni apo tregu i punës?! Të ndjek […]

Tonin Gjuraj: Pasioni për mësimdhënien, mbi të gjitha

Tonin Gjuraj: Pasioni për mësimdhënien, mbi të gjitha Prof. Dr. Tonin Gjuraj tregon mbi pasionin e tij për mësimdhënien dhe se si nuk është larguar asnjëherë prej auditorit, pavarësisht posteve të rëndësishme drejtuese që ka mbajtur ndër vite. I sapokthyer nga studimet master në Central European University në Pragë, me një dëshirë për të sjellë […]