Lajme & Aktivitete

Sa empatikë janë shqiptarët, studentët e UET bëjnë eksperimentin

Sa empatikë janë shqiptarët, studentët e UET bëjnë eksperimentin Dy studentët e psikologjisë në UET, Abdelazim El-Waei dhe Roi Vogli, kanë zhvilluar së fundmi një eksperiment social, i cili kishte në fokus konceptin e empatisë te shqiptarët. Eksperimentet sociale janë një praktikë efektive për hulumtimin e sjelljeve dhe reagimeve të njerëzve në ekspozimin e tyre […]

“Dita e Mjekësisë” UET 2019

“Dita e Mjekësisë” UET 2019 Panairi i parë i Punës i Fakultetit të Shkencave Mjekësore Teknike në UET, “mjeti” më i mirë për orientimin e karrierës “Dita e Mjekësisë” në UET u karakterizua nga një shumëllojshmëri aktivitetesh, duke filluar nga Panairi i Punës, promovimi i librit “Në labirintet e Reformës Shëndetësore”, te zhvillimi i një […]

Festivali letrar i Razmës, një akt rigjallërimi për krijimtarinë letrare

Festivali letrar i Razmës, një akt rigjallërimi për krijimtarinë letrare Edicioni i pestë i Ditëve Letrare të Razmës   Janë zhvilluar Ditët Letrare të Razmës kushtuar letërsisë shqipe, organizuar nga Instituti Europian Pashko në bashkëpunim me Fakultetin e Shkencave Humane, Edukimit dhe Arteve Liberale në UET. Përgjatë këtyre tri ditëve u organizua edhe konferenca shkencore […]

Florian Plaku: UET, universiteti që garanton meritokraci

Florian Plaku: UET, universiteti që garanton meritokraci Elda Dedja Florian Plaku, ish-student në Universitetin Europian të Tiranës, rrëfen mbi eksperiencën e të qenët një student ndërkombëtar Florian Plaku ka studiuar në Universitetin Europian të Tiranës për degën Informatikë Ekonomike dhe ka qenë një prej studentëve ekselentë të tij. Ai ka bërë zgjedhjen të avancojë studimet […]

Konstantinos Giakoumis/ 20 vitet e “varësisë” nga Shqipëria

Konstantinos Giakoumis/ 20 vitet e “varësisë” nga Shqipëria Elda Dedja Konstantinos Giakoumis, pedagog në Universitetin Europian të Tiranës, tregon se çfarë e tërhoqi fillimisht në Shqipëri dhe përse vendosi ta zhvillojë më tej rrugëtimin e tij akademik dhe profesional në këtë vend. Ishte student në vitin e dytë, në Universitetin e Athinës, kur mësoi se […]

Teknologjia dhe Inovacioni i bashkëngjitet çdo profesioni sot

Teknologjia dhe Inovacioni i bashkëngjitet çdo profesioni sot Në Universitetin Europian të Tiranës, përgjatë “Javës së Hapur” janë zhvilluar një sërë aktivitetesh që kanë pasur në fokus inovacionin, inxhinieritë, teknologjinë dhe arkitekturën Nisur nga fakti që çdo aspekt i jetës është i ndërthurur me teknologjinë, tregu i punës ka gjithnjë e më tepër nevojë për […]

UET “inkubator” i sipërmarrjes, Begolli: Si ndikoi në rrugën time

UET “inkubator” i sipërmarrjes, Begolli: Si ndikoi në rrugën time Valbona Begolli është një ndër ish-studentet e UET që ka përfunduar studimet e saj pranë këtij universiteti në ciklin Bachelor dhe Master, për degën Administrim Biznesi dhe sot ajo është një ndër sipërmarrëset e suksesshme në vend. Pas përfundimit të studimeve të larta në Greqi […]

Luc Ferry: Ka vende të vogla në historinë e njerëzimit, me rëndësi

Luc Ferry: Ka vende të vogla në historinë e njerëzimit, me rëndësi E pranova me entuziazëm këtë nder që më bëtë sot dhe gëzimin që po më jepni. Jo thjesht për narcisizëm, se për të qenë i ndershëm egoja ime e vogël e dëshironte këtë, por ky titull “Honoris Causa” është shumë i këndshëm. Gjithashtu, […]

Nderohet në UET ish-ministri francez i Arsimit

Nderohet në UET ish-ministri francez i Arsimit UET ka nderuar me titullin “Doctor Honoris Causa” filozofin dhe politikanin e shquar francez, z. Luc Ferry, me motivacionin “Për kontributin e çmuar në jetën akademike, si profesor i shkencës politike dhe filozofisë politike, duke dhënë gjithashtu kontributin e tij në edukim në arenën europiane si ish-ministër i […]

Punimet e studentëve në UET/ Përballja e parë me tregun e punës

Punimet e studentëve në UET/ Përballja e parë me tregun e punës Elda Dedja Studentët e Shkencave Humane në UET, krahas eksplorimit të mundësive për punësim dhe internship në Panairin e Punës, kanë pasur mundësinë të promovohen falë krijimtarisë së tyre në art “Java e Hapur”, që këtë herë i dedikohej Fakultetit të Shkencave Humane, […]