Lajme & Aktivitete

UET, vendi ku kultivohet dashuria për profesionin

UET, vendi ku kultivohet dashuria për profesionin Ekselentët e Universitetit Europian të Tiranës, rrëfejnë mbi eksperiencën e tyre trevjeçare të studimit, sfidat dhe shpërblimet saj. Studentët dhe dija kanë qenë që prej fillimit shtyllat kryesore të filozofisë së UET. Për vite me radhë, ky universitet ka investuar jo vetëm në cilësinë e mësimdhënies dhe ofertës […]

Diplomohet brezi i parë i dekadës së dytë në UET

Diplomohet brezi i parë i dekadës së dytë në UET Diplomimi i këtij brezi përkon me një etapë të veçantë të universitetit, atë të dekadës së dytë, në të cilën oferta akademike është zgjeruar dhe ka përfshirë tashmë pesë fakultete  Elda Dedja  Fillimi i shkollës shoqërohet gjithnjë me ndjesinë e të pasurit shumë kohë dhe […]

Impakti i aktiviteteve përtej auditorit, te studentët e UET

Impakti i aktiviteteve përtej auditorit, te studentët e UET Kushdo që ka studiuar apo studion në Universitetin Europian të Tiranës, e di se një nga pikat më të forta të këtij institucioni është jeta studentore që e karakterizon atë, dinamike dhe tërheqëse, me mundësi të shumta, ku të gjithë mund ta gjejnë veten më së […]

“UET përfaqëson qasjen e universiteteve perëndimore”

“UET përfaqëson qasjen e universiteteve perëndimore” Ira Elbasani, fituese e Çmimit të Karrierës, themeluese e kompanisë “We Translate Albania”, tregon se si është të kthehesh në UET pas 10 vitesh diplomimi dhe si ajo i besoi vizionit të UET që në vitin e parë të këtij universiteti Ky ishte një vit jubile për rrjetin UET […]

Bursa “Pashko”, si ndryshoi jeta e studentëve përfitues

Bursa “Pashko”, si ndryshoi jeta e studentëve përfitues Në vitin e 10 të tij, Universiteti Europian i Tiranës akordoi një bursë të veçantë, që bazohet mbi dy kritere: ekselencën dhe problemet sociale Duke besuar se talentet dhe përkushtimi për arsimimin duhen mbështetur, që të ecin përpara, kjo bursë u erdhi në ndihmë pikërisht të rinjve […]

UET Band, kur muzika bashkon studentët e talentuar

UET Band, kur muzika bashkon studentët e talentuar Elda Dedja UET Band është iniciativa më e fundit e Universitetit Europian të Tiranës, një grup studentësh të pasionuar pas muzikës, jo vetëm të Arteve Muzikore, që ka në fokus promovimin e tyre Me ristrukturimin e tij, Universiteti Europian i Tiranës ka përfshirë në ofertën akademike edhe […]

Megi Hodo: UET, një sfidë në dimension intelektual dhe jetësor

Megi Hodo: UET, një sfidë në dimension intelektual dhe jetësor Elda Dedja Me një karrierë të spikatur në rolin e producentes ekzekutive, gazetares apo koordinatores, Megi Hodo, pjesë e brezit të parë të të diplomuarve në UET, rrëfen mbi arsyet që e shtynë t’i besonte këtij universiteti, si dhe rrugëtimin e saj profesional Ankthi i […]

Sfidat e një pedagogu, në një auditor me mësues

Sfidat e një pedagogu, në një auditor me mësues Përgjegjësi i Departamentit të Psikologjisë, Edukimit dhe Sporteve, Prof. Asoc. Edi Puka, rrëfen mbi ditën e tij të parë të mësimdhënies si pedagog, si dhe flet mbi sfidat e edukimit sot Arsimi është një nga faktorët më të rëndësishëm që ndikon në zhvillimin e një vendi, […]

UET pjesë e projektit CleanScore

UET pjesë e projektit CleanScore

UET pjesë e projektit CleanScore CleanScore është një projekt i Fondacionit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim (AADF). Ky projekt përbëhet nga dy komponentë të rëndësishëm për arsimin e lartë në Shqipëri: vlerësimin e automatizuar të testimeve dhe përkthimin e teksteve akademike ndërkombëtare, duke ndikuar drejtpërdrejtë në rritjen e Cilësisë se Arsimit të Lartë. CleanScore implementohet nga AADF […]

Kreativiteti në zgjedhjen e Masterit, avantazh në tregun e punës

Kreativiteti në zgjedhjen e Masterit, avantazh në tregun e punës Ndërkohë që shoqëria e sotme avancon me hapa të shpejtë në sfera të ndryshme të jetës e ku tregu i punës bëhet gjithnjë e më konkurrues, një diplomë Master mund të jetë “asi” nën mëngë dhe veçanërisht kur kombinohet në mënyrë kreative me diplomën Bachelor. […]