Lajme & Aktivitete

DSSH 2019, nën markën e pesë fakulteteve të UET-it

DSSH 2019, nën markën e pesë fakulteteve të UET-it Elda DEDJA Universiteti Europian i Tiranës zhvillon në muajin prill “Ditët e Studimeve Shqiptare 2019”, që do të ketë në fokus tematika që kanë të bëjnë më shoqërinë e dijes, diagnozat, si dhe perspektivat për të ardhmen. Në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar, shoqëritë po përballen me […]

Bujar Kapexhiu nderohet në UET me titullin “Nderi i Kombit” 

Bujar Kapexhiu nderohet në UET me titullin “Nderi i Kombit” Elda Dedja Në ceremoninë e çeljes së ekspozitës “Ndërkombëtarët” në ambientet e Universitetit Europian të Tiranës, mjeshtri Bujar Kapexhiu është nderuar me dekoratën “Nderi i Kombit” Në një kohë kur zhvillimet dhe ndodhitë janë të shumta, të jesh i informuar është një domosdoshmëri. Falë mediumeve […]

Sfidat e një konkursi letrar: Çmimi “Kadare” në vitin e tij të 5-të

Sfidat e një konkursi letrar: Çmimi “Kadare” në vitin e tij të 5-të Elda Dedja Në prag të Edicionit të Pestë të Çmimit “Kadare”, shkrimtarë, personazhe të njohura të botës së librit u bënë bashkë në një tryezë debati, me qëllim përsosjen e statusit të këtij çmimi të rëndësishëm që në fokus ka letërsinë shqipe. […]

Studentët e UET-it iniciojnë sipërmarrjet e para

Studentët e UET-it iniciojnë sipërmarrjet e para Elda Dedja Për të inkurajuar studentët që të jenë kreativë dhe të guximshëm në idetë e tyre, por njëkohësisht për t’i dhënë mundësinë që teorinë ta shndërrojnë në praktikë, UET-i zhvilloi konkursin “Ideja më e mirë e biznesit”. Idetë, njohuria dhe inovacioni janë kryefjala e ditëve të sotme, […]

Klubet Studentore në UET, agora përtej auditorit

Klubet Studentore në UET, agora përtej auditorit Elda Dedja Universiteti Europian i Tiranës i ka kushtuar një vëmendje të veçantë jetës studentore prej vitesh, në mënyrë që të angazhojë studentët e tij në përfitimin e dijeve dhe aftësimin e mëtejshëm jo vetëm nëpërmjet leksioneve. Leksionet e hapura, aktivitetet jashtë ambienteve të universitetit, konkurset, organizimet studentore, […]

Risitë e shkollave sezonale të UET

Risitë e shkollave sezonale të UET UET e ka kthyer organizimin e shkollave sezonale në një traditë të mirëfilltë. Me zgjerimin dhe ristrukturimin e tij në 5 fakultete edhe këto organizime vijnë në një format risi. Zhvillimet e ditëve të sotme janë shumë të shpejta dhe përfshijnë një sërë fushash, duke filluar që nga ajo […]

Antiliberalizmi akademik dhe nevoja për “Commercial Research”

Antiliberalizmi akademik dhe nevoja për “Commercial Research” Arbi Agalliu Duke hulumtuar në internet për të rejat e ditës në fushën e financës, më tërhoqi vëmendjen një artikull i “Financial Times”, i cili fliste për presionin që tregu u bën akademikëve për të bërë kërkim shkencor në funksion të tij. Thelbi i këtij shkrimi mjaft interesant […]

Shkolla dimërore e UET për raundin e 9 të projektit ESS

Shkolla dimërore e UET për raundin e 9 të projektit ESS UET, në bashkëpunim me INSTAT dhe Koordinatorit Kombëtar i Raundit të 9  për projektin ESS, z. Alban Nelaj zhvilloi këtë fundjavë shkollën dimërore në kuadër të raundit të 9të të Hulumtimit Social Europian (ESS). Shqipëria është pjesë e këtij raundi dhe gjatë dy ditëve […]

Promovimi në UET: Elena Xhina sjell librin “Dritëhijet e një procesi”

Promovimi në UET: Elena Xhina sjell librin “Dritëhijet e një procesi” Është promovuar në ambientet e Universitetit Europian të Tiranës libri “Dritëhijet e një procesi” me autore Dr. Elena Xhina. Me një përvojë të gjatë në fushën juridike si avokate, së fundmi edhe deputete e Kuvendit të Shqipërisë, Dr. Xhina sjell për lexuesin një këndvështrim […]

Fuqizimi i të rinjve për sipërmarrjen inovatore: Ja risitë e Shkollës Dimërore 2019

Fuqizimi i të rinjve për sipërmarrjen inovatore: Ja risitë e Shkollës Dimërore 2019 Dinamika e “dialogut” të njohurive dhe teknologjisë në mbarë botën në dekadat e fundit ka sjellë ndryshime rrënjësore në peizazhin global të inovaconit. Këto ndryshime ndonëse të shumta në numër, mund të jenë edhe më tepër nëse vendet investojnë më shumë në […]