Lajme & Aktivitete

Rrjetëzimi strategjik i UET për kërkimin shkencor, nga korporatat tek universitetet partnere ndërkombëtare

Rrjetëzimi strategjik i UET për kërkimin shkencor, nga korporatat tek universitetet partnere ndërkombëtare Edicioni i 6 i Ditëve të Studimeve Shqiptare 2019 në UET Ka nisur ditën e djeshme, edicioni i gjashtë i Konferencës Shkencore “Ditët e Studimeve Shqiptare”, e cila do të vijojë të zhvillohet edhe përgjatë ditës së sotme, në UET. Si mund t’u përgjigjen […]

Dita e parë në auditor/ Historia e një pedagogu empatik

Dita e parë në auditor/ Historia e një pedagogu empatik Historiani dhe akademiku i njohur, Prof. Ferit Duka, Rektori i parë i Universitetit Europian të Tiranës, rrëfen emocionet dhe momentet më të rëndësishme që e kanë shoqëruar si pedagog nga dita e tij e parë deri sot. Fill pas përfundimit të fakultetit ai u emërua pranë Arkivit […]

Preferenca e studentëve, ndërkombëtarizimi

Preferenca e studentëve, ndërkombëtarizimi Teksa bota po ndryshon me ritme të shpejta, në zgjedhjen që studentët bëjnë për universitetin ku do të ndjekin studime, po ndikon shumë një faktor i ri: ndërkombëtarizmi Ndërkombëtarizimi i arsimit të lartë është një proces në transformim të përhershëm, që u përgjigjet në mënyrë efektive shqetësimeve të sektorit. Procesi i […]

Risia e UET/ Për herë të parë Panairi Ndërkombëtar i Studimit

Risia e UET/ Për herë të parë Panairi Ndërkombëtar i Studimit Me një format risi për Shqipërinë, zhvillohet për herë të parë “Panairi Ndërkombëtar për Studimin dhe Bashkëpunimin”, i cili vjen në kuadrin e “Javës Ndërkombëtare” që zhvillohet në Universitetin Europian të Tiranës përgjatë datave 9 – 13 prill. “Java Ndërkombëtare” është një praktikë e […]

Ndërkombëtarizimi i studimeve, si pjesë e proceseve integruese

Ndërkombëtarizimi i studimeve, si pjesë e proceseve integruese UET hap siparin e “Javës Ndërkombëtare”, e cila do të karakterizohet nga aktivitete të larmishme që kanë në fokus ndërkombëtarizimin, të tilla si sesione kulturore, prezantime etj. Në praninë e një audience me të ftuar, një sërë personalitetesh, si ambasadori hungarez në Shqipëri, përfaqësues të Ambasadës së […]

UET krijon Rrjetin e Kolegjeve Partnere, me gjimnazet jopublike

UET krijon Rrjetin e Kolegjeve Partnere, me gjimnazet jopublike UET ka organizuar sesionin e dytë të forumit “Universitet-Gjimnaz”, i cili ka mbledhur në një tryezë diskutimi drejtuesit e gjimnazeve private, si dhe ekspertë të edukimit. Në këtë forum u krijua edhe Rrjeti i Kolegjeve Partnere, me gjimnazet jopublike. Themelet e një edukimi të shëndoshë për […]

“Java Ndërkombëtare”, Europa në auditorët e UET

“Java Ndërkombëtare”, Europa në auditorët e UET Këtë javë në UET, organizohet “Java Ndërkombëtare”, gjatë së cilës zhvillohen një sërë aktivitetesh në kuadrin e ndërkombëtarizimit, të tilla si sesione kulturore, prezantime, leksione të hapura etj. Universiteti Europian i Tiranës e ka pasur gjithnjë prioritet ndërkombëtarizimin. Në këtë kuadër i kushtohet një vëmendje e veçantë çdo […]

Inteligjenca Artificiale/ Të shkollohesh apo të edukohesh?

Inteligjenca Artificiale/ Të shkollohesh apo të edukohesh?  Arbi Agalliu Të shkollohesh apo të edukohesh? Kjo është një pyetje që shpeshherë ngrihet në arenën akademike dhe jo vetëm. Ka një dallim të rëndësishëm midis shkollimit dhe edukimit. Të shkollohesh do të thotë të përmirësohesh, të përvetësosh disa dije, teknika apo njohuri, të cilat përmirësojnë aspektin profesional […]

Aleksandër Dhima, mjeku që u bë antropolog

Aleksandër Dhima, mjeku që u bë antropolog Elda Dedja Antropologu i parë shqiptar, Prof. Dr. Aleksandër Dhima, rrëfen se cila ka qenë dita e tij e parë në auditor, si lektor. Ishte shtator i vitit 1972, kur në Tiranë u organizua për herë të parë Kuvendi i Studimeve Ilire. Pjesë e kësaj konference do të […]

“UET Alumni”, historiku dhe e ardhmja e universitetit

“UET Alumni”, historiku dhe e ardhmja e universitetit Krijimi i një rrjeti Alumni është thelbësor për universitetet, të cilat përfitojnë prej të tilla shoqatash në tri drejtime: kohë, thesar dhe talent Diskutimi mbi çështjet Alumni është diçka relativisht e re në peizazhin e arsimit të lartë, veçanërisht jashtë sferës së elitës së Oxbridge dhe Ivy […]