Lajme & Aktivitete

Letërsia bashkëkohore shqipe, në stendën e UET PRESS

UET PRESS sjell përmes kolanës Leteratura autorët më në zë të letërsisë shqipe në stendën e Panairit të 22 të librit “Sytë i mbante të mbyllura. Trupi i saj i mrekullueshëm ishte pranë trupit të tij. Për një çast e kapi veten duke parë trupin e saj: gjoksin e plotë, me një bardhësi verbuese, supet […]

Leteratura/ Letërsia bashkëkohore shqipe në stendën e UET PRESS

Suplementi Leteratura është një rubrikë dedikuar letërsisë, ku nëpërmjet rubrikave të ndryshme vijnë shkrimtarë, rrëfime, libra të rinj, dhe çdo e re rreth autorëve shqiptarë. Këtë të hënë “Leteratura” vjen me shkrimin “Letërsia bashkëkohore shqipe në stendën e UET PRESS”, ku do të njiheni me botimet që vijnë në këtë stendë në Panairin e 22 të librit. Në […]

Libri i Budinit: Patozi e Peza mes dy pushteteve

Ndikuesit, libri i Belina Budinit nga UET PRESS analizon gazetarët që u përfshinë në politikë. Alfred Peza dhe Astrit Patozi rrëfejnë dy pushtetet.   “Për Alfred Pezën, nuk ka rivalitet profesional ndërmjet gazetarëve dhe politikanëve kur janë përballë njëri-tjetrit në debatet publike. Ka betejë mes tyre për t’i shkaktuar “plagë” njëri-tjetrit, por jo bilanc profesional. Nëse […]

Bordet e Tregut të Punës në UET, pse funksionoi risia e 15 viteve

Përshtatja e vazhdueshme me kërkesat e reja të tregut të punës në kurrikula studimore vjen edhe nga bashkëpunimi që UET ka me profesionistë të suksesshëm, anëtarë të Bordeve të Tregut të Punës, një ide pioniere e UET që tashmë funksionon prej afro 15 vitesh. UET si “Universitet i Bisnesit” ka marë nisma të ndryshme për […]

Programi 500+UET/ Biznesi dhe universitetet, nevojë për njëri-tjetrin

Programi 500+ në UET synon të thellojë dhe materializojë kooperimin me biznesin dhe tregun e punës duke ofruar për të gjitha këto kompani një gamë shërbimesh, procesesh që kanë të bëjnë me natyrën e institucionit dhe me detyrat dhe qëllimet që kanë këto biznese Kur bëhet fjalë për arsimin e lartë dhe partneritetet me korporatat, […]

UET mbledh Bordet e Tregut të Punës, 121 anëtarë për 11 departamente

Universiteti 2030 Në kuadrin e këshillimit dhe orientimi të karrierës profesionale për studentët, Universiteti Europian i Tiranës zhvilloi forumin e përvitshëm me 121 anëtarët e Bordet e Tregut të Punës të cilët janë pjesë e 11 departamenteve. Bordi i Tregut të Punës është një tjetër strukturë që funksionon prej vitesh në UET dhe përbëhet nga […]

Ja degët më të kërkuara në UET për ciklin Bachelor dhe Master

Me mbylljen e regjistrimeve për ciklin e parë Bachelor dhe Diploma Profesionale, por edhe duke parë tendencën e regjistrimeve në ciklin e studimeve master, vieht re një kërkesë në ritje për degë që sjellin përfistime të shpejta apo mundësi më të mëdha në tregun e punës. Universiteti Europian i Tiranës tashmë prej dy vitesh me […]

Mbyllen regjistrimet/ UET i pari nga privatët me mbi 1100 studentë

Janë mbyllur regjistrimet në universitet për ciklin e parë Bachelor, Universiteti Europian i Tiranës ka numrin më të lartë të regjistrimeve në sektorin privat, si ku lë pas edhe disa universitete shtetetërore të rretheve. 31 tetori ishte dita e fundit e regjistrimit në universitete dhe rezulton se janë mbi 21 mijë të rinj që kanë […]

Zyra e karrierës në UET/ Studentët rrëfejnë eksperiencën e punësimit

Shumë të rinj preferojnë të punojnë gjatë kohës që janë akoma studentë. Kjo për ta është një zgjidhje e mirë për t’u njohur me tregun e punës. Po si arrijnë studentët të sigurojnë intershipe apo punë part-time gjatë studimeve? Orientimi, këshillimi dhe zhvillimi karrierës janë disa nga konceptet bazë mbi të cilat operon zyra e […]

150 studentë të sporteve në UET themelojnë klubet e para sportive

Në praninë e  mjeshtrave të sportit që janë pjesë e ekipit akademik të programeve të Sportit dhe Edukimit Fizik, si dhe në praninë e  125 studentëve që studiojnë në këto programe janë themeluar klubet e para sportive në UET UET do të ishte i paplotë në tërësinë e misionit të tij, gati në kushtet skualifikuese […]