Lajme & Aktivitete

Botim i UET PRESS/ Prelat Çaushi: Kush e vrau Mehmet Shehun?

Perlat Çaushi Fillesat e dramës Le tё nisim duke parashtruar shkurtimisht atё që ndodhi… Aty nga mesi i vitit 1981, djali i kreut të qeverisë, Skёnder Shehu, me miratimin e prindërve tё tij, lidhi normalisht fejesën me Silva Turdiun, njё vajzё e mrekullueshme, nga njё familje e nderuar intelektuale. Fejesa u bё me miratimin e […]

Tryeza në UET: Polarizimi, problemi i tregut të punës në Shqipëri

Departamenti i Menaxhimit dhe Marketingit në UET zhvilloi tryezën e diskutimit me aktorë të rëndësishëm në sektorin publik dhe privat me synim orientimin e studentëve në tregun e punës. Shefja e Departamentit të Menaxxhimit në UET Prof. Asoc. Dr. Arlinda Ymeraj gjatë një interviste tregon se tryeza e diskutimit “Të Rinjtë dhe Tregu i Punës” […]

UET nderon World Vision Albania me “Çmimin e Mirënjohjes”

UET nderon World Vision Albania me “Çmimin e Mirënjohjes”

Universiteti Europian i Tiranës me anë të një ceremonie i ka akorduar “Çmimin e Mirënjohjes” World Vision Albania me motivacionin për bashkëpunimin disa vjeçar dhe për kontibutin në zhvilimin profesional tek të rinjtë, duke sjellë ndryshime thelbësore në jetët e tyre. Universiteti Europian i Tiranës është një prej universiteteve prej të cilëve ka krijuar partneritete […]

Impakti i aktiviteteve përtej auditorit tek studentët e UET

Kushdo që ka studiuar apo studion në Universitetin Europian të Tiranës, e di se një nga pikat më të forta të këtij institucioni është jeta studentore që e karakterizon atë, dinamike dhe tërheqëse, me mundësi të shumta ku të gjithë mund ta gjejnë veten më së miri. Me fillimin e shekullit të 21-të arsimi i […]

Shëndeti mendor tek të rinjtë, UET forum me World Vision Albania

Forumi i Shëndetit Publik 2020 Në një organizim treditor janë mbledhur së bashku për të diskutuar mbi tematika të rëndësishme që kanë të bëjnë me shëndetin publik, një sërë figurash të shquara të fushës së mjekësisë, mjekë dhe pedagogë të nderuar, por edhe maturantë, studentë dhe mësues. Përgjatë datave 31 Janar – 2 Shkurt, në […]

Strategjia e re e UET për punësimin e studentëve në korporatat…

Universiteti Europian i Tiranës, tashmë ka ngritur startegjinë e re për zgjerim të bashkëpunimit me korporatat ndërkombëtare, për t’i ardhur në ndihmë studentëve të cilët duan të punësohen jo vetëm në kompanitë vendase, por edhe ato ndërkombëtare. Universiteti Europian i Tiranës i kushton një rëndësi të madhe punësimit të studentëvë në institucione dhe kompani të […]

Forumi në UET/ Hebrenjtë në republikën e vlerave shqiptare

Dita Ndërkombëtare të Kujtimit të Viktimave të Holokaustit solli në UET forumin me studiues dhe pedagogë mbi momentin më të veçantë të popullit shqiptarë gjatë Luftës së dytë Botërore për mbrojten e hebrenjve që jetonin në Shqipëri gjatë asaj kohe. Deparatmeneti i Shkencave Sociale të Aplikuara në UET në bashkëpunim me Institutin Shqiptar të Sociologjisë […]

15 projekte, 50 grupe kërkimore/ UET krijon programin e madh kërkimor

Progami i Madh Kërkimor 2020-2025: Universiteti, Kërkimi dhe Zhvillimi i Tregjeve UET ngre 15 projekte të mëdha kërkimore në shtatë fusha të rëndesishme, jo thjesht për shkencën por edhe për përgjigje, për të cilat ka nevojë zhvillimi politik, ekonomik, social dhe kulturor i vendit Universiteti Europian i Tiranës nën ombrellën e Programit të Madh Kërkimor […]

Konferenca në UET, punësimi kërkon më shumë se një diplomë

Departamenti i Menaxhimit dhe Marketingit në UET zhvilloi tryezën e diskutimit me aktorë të rëndësishëm në sektorin publik dhe privat me synim orientimin e studentëve në tregun e punës. Tregu i punës ndryshon në mënyrë të vazhdueshme, prandaj orientimi i studentëve në lidhje me tregun e punës është detyrë e universitetit, iniciativë kjo, që do […]

UET fiton çmimin e parë CCIT Awards 2019 si universiteti më i mirë

Universiteti Europian i Tiranës ka fituar çmimin e parë CCIT Awards 2019 në kategorinë edukim për cilësinë e mësimdhënies, kërkimit shkencor dhe impaktit në shoqëri. Event ky i organizuar nga Bashkia e Tiranës dhe Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, për vlerësimin e arritjeve gjatë këtij viti. Në një mbrëmje gala me të ftuar shumë […]