Category: Uncategorized

10 elementët e këshillimit akademik dhe profesional në UET

Nga “Gjimnaz Tour” tek Shkollat Sezonale për pesë fakultete Këshillimi akademik dhe profesional është një proçes shumë i rëndësishëm, i cili ka për qëllim t’i orientojë dhe ndihmojë maturantët të bëjnë zgjedhjen e duhur për profesionin e tyre të ardhshëm, nëpërmjet informimit mbi mundësitë e ndryshme të studimit. Karriera profesionale nuk nis me diplomimin dhe […]

Read More

UET 2020/ Metodat e reja të mësimdhënies, nga “design thinking” te…

epartameneti i Edukimit, Psikologjisë dhe Sporteve në bashkëpunim me Zyrën e Standardeve dhe Cilësisë, si dhe me Sekretarinë e Përgjithshme zhvilluan trajnim për metodat e reja në mësimdhënie dhe për regulloren e universitetit me lektor dhe asistentë lektorë të Universitetit Euripan të Tiranës. Institucionet e arsimit të lartë shpeshherë ndodhen në betejë me zhvillimet sociale, […]

Read More

Asambleja e pedagogëvë UET: Shoqëria duhet t’i rikthehet normalitetit

Ekonomistë, sociologë, inxhinierë dhe arkitektë që njëkohësisht janë edhe pedagogë në Universitetitn Europian të Tiranës, gjatë mbledhjes së Asamblesë së Pedagogëve kanë shrehur nevojën për shoqërinë shqiptare t’i rikthehet dhe të ringrihet përpos fatkeqësisë së fundit të termeti në 26 nëntor Universiteti Euroian i Tiranës mblodhi ditën e djeshmë Asamblenë e jashtëzakonshme të pedagogëve, e […]

Read More

Inxhineirët e arkitektët e UET: Më mirë të parandalosh, se të kurosh

Fatkeqësia më e fundit natyrore me tërmetin e datës 26 Nëntor jo vetëm tërhoqi vëmendjen e të gjithë opinionit public por më së shumti ka future një shoqëri të tërë në ankth dhe në vështirësi të madhe psikologjike. Për të zbutur disi këtë ankth ne kemi pyetur inxhinierët dhe arkitektët të cilët janë pedagogë të […]

Read More

Vokshi: Në UET sigurinë dhe njohjen e diplomës në tregun e punës

Armend Vokshi nisi studimet në UET në vitin 2009 dhe gjatë rrëfimit të tij tregon se arsyeja e që e bëri të zgjidhte UET për studimet e tij ishte vet marka UET që tashmë kishte krijuar në tregun e arimit të lartë. “Arsyeja pse zgjodha ishte pasi jetoja në Tiranë dhe kisha dëgjuar se është […]

Read More

Rektorja e UET: Shpresa është triumfuese ndaj fatkeqesive të momentit

Mesazhi i Rektores së UET: Shpresa dhe ideja e të ardhmes është triumfuese ndaj fatkeqesive të momentit Rektorja e Universitetit Europian të Tiranës, Nevila Nika njofton se në kuadrin e gjendjes së jashtëzakonshme, të shpalluar nga qeveria shqiptare për shkak të tërmetit që preku vendin të martën, UET vendosi të shtyjë sezonin e provimeve të […]

Read More

Rektorja e UET: Sezoni i provimeve shtyhet për në datat 10-14 dhjetor

Rektorja e Universitetit Europian të Tiranës, Nevila Nika njofton se në kuadrin e gjendjes së jashtëzakonshme, të shpalluar nga qeveria shqiptare për shkak të tërmetit që preku vendin të martën, UET vendosi të shtyjë sezonin e provimeve të pjesshme të semestrit të parë, nga datat 2-7 dhjetor për në datat 10-14 dhjetor. “Duke qenë pranë […]

Read More

UET në panairet e biznesit: Tradita që nisi me Klik Ekspo Group

Edhe këtë vit në panairin ndërkombëtar Klik Ekspo Group, Universiteti Europian i Tiranës promovoi programet studimore për vitin 2020-2021 Panairi Ndërkombëtar i organizuar nga “Klik Ekspo Group” si çdo vit është zhvilluar në Pallatin e Kongreseve. Ashtu si e dhe viteve të kaluara ky panair i është kushtuar kulturës, biznesit dhe shkëmbimit ndërkulturor mes vendeve […]

Read More

UET nis parakontratat e para të studimit

Në panairin ndërkombëtar Klik Ekspo Klik, Universiteti Europian i Tiranës promovoi programet studimore për vitin 2020-2021. Edhe pse sapo kanë përfunduar regjistrimet për në universitet dhe duhet pothuajse edhe një vit, që viti i ri akademik 2020-2021 të fillojë, për Universitetin Europian të Tiranës kanë filluar interesimet e hershme, duke u kthyer në paramarrëveshje për […]

Read More

Ekspozita në UET, Partizani që pikturoi luftën dhe paqen

Universiteti Europian i Tiranës dhe Departamenti i Arteve Liberale hapi ekspozitën “Partizani që pikturoi luftën dhe paqen” me vepra nga piktori Andon Kuqali me rastin e 75-vjetorit të clirimit të Shqipërisë. Ekspozita u drejtua nën kurimin e Prof. Dr.Abaz Hado dhe Pandi Madhi. Kjo ekspozitë hapet për herë të parë në ambjentet e Universitetit Europian […]

Read More