Category: Aktivitete

Kampionati i Futbollit UET, 4 ekipe ndeshen për…

Kampionati i Futbollit UET, 4 ekipe ndeshen për… Sport Club UET 2019 Kampionati i Futbollit UET, 4 ekipe ndeshen për përfaqësimin e universitetit Universiteti Europian i Tiranës, në kuadrin e hapjes së profileve të sportit, por edhe Klubit të Sportit, organizon në datat 18, 19 dhe 21 qershor “Kampionatin e Futbollit UET 2019” Ndërkohë që […]

Read More

Mina Skuqi: Angazhimi përtej auditorit në UET, shansi më i mirë…

Mina Skuqi: Angazhimi përtej auditorit në UET, shansi më i mirë… Mina Skuqi: Angazhimi përtej auditorit në UET, shansi më i mirë për t’u rrjetëzuar Mina Skuqi, ish-studente në UET, tregon mbi rrugëtimin e saj akademik nga Shqipëria në Belgjikë, si dhe eksperiencën e suksesshme profesionale të deritanishme. Të zgjedhësh universitetin dhe degën për të […]

Read More

Panair për profesionet e mjekësisë, risia e fakultetit të ri në UET

Panair për profesionet e mjekësisë, risia e fakultetit të ri në UET “Dita e Mjekësisë” në UET u karakterizua nga një shumëllojshmëri aktivitetesh, duke filluar nga Panairi i Punës, promovimi i librit “Në labirintet e Reformës Shëndetësore”, te zhvillimi i një workshop-i mbi çfarë i bën tërheqëse shkencat mjekësore teknike, takimi me Bordin e Tregut […]

Read More

Tendenca për të emigruar rrit interesin për profesionet e mjekësisë

Tendenca për të emigruar rrit interesin për profesionet e mjekësisë Të ftuar në ciklin e forumeve UET kanë qenë Dr. Mirela Hasanaj, Drejtoreshë e Përgjithshme e Operatorit të Shërbimit të Kujdesit Shëndetësor dhe Dr. Fatmir Brahimaj, Presidenti i Urdhrit të Mjekut për një bashkëbisedim me studentë e pedagogë mbi sistemin shëndetësor në Shqipëri Forumet UET […]

Read More

Sa empatikë janë shqiptarët, studentët e UET bëjnë eksperimentin

Sa empatikë janë shqiptarët, studentët e UET bëjnë eksperimentin Dy studentët e psikologjisë në UET, Abdelazim El-Waei dhe Roi Vogli, kanë zhvilluar së fundmi një eksperiment social, i cili kishte në fokus konceptin e empatisë te shqiptarët. Eksperimentet sociale janë një praktikë efektive për hulumtimin e sjelljeve dhe reagimeve të njerëzve në ekspozimin e tyre […]

Read More

“Dita e Mjekësisë” UET 2019

“Dita e Mjekësisë” UET 2019 Panairi i parë i Punës i Fakultetit të Shkencave Mjekësore Teknike në UET, “mjeti” më i mirë për orientimin e karrierës “Dita e Mjekësisë” në UET u karakterizua nga një shumëllojshmëri aktivitetesh, duke filluar nga Panairi i Punës, promovimi i librit “Në labirintet e Reformës Shëndetësore”, te zhvillimi i një […]

Read More

Festivali letrar i Razmës, një akt rigjallërimi për krijimtarinë letrare

Festivali letrar i Razmës, një akt rigjallërimi për krijimtarinë letrare Edicioni i pestë i Ditëve Letrare të Razmës   Janë zhvilluar Ditët Letrare të Razmës kushtuar letërsisë shqipe, organizuar nga Instituti Europian Pashko në bashkëpunim me Fakultetin e Shkencave Humane, Edukimit dhe Arteve Liberale në UET. Përgjatë këtyre tri ditëve u organizua edhe konferenca shkencore […]

Read More

Florian Plaku: UET, universiteti që garanton meritokraci

Florian Plaku: UET, universiteti që garanton meritokraci Elda Dedja Florian Plaku, ish-student në Universitetin Europian të Tiranës, rrëfen mbi eksperiencën e të qenët një student ndërkombëtar Florian Plaku ka studiuar në Universitetin Europian të Tiranës për degën Informatikë Ekonomike dhe ka qenë një prej studentëve ekselentë të tij. Ai ka bërë zgjedhjen të avancojë studimet […]

Read More

Konstantinos Giakoumis/ 20 vitet e “varësisë” nga Shqipëria

Konstantinos Giakoumis/ 20 vitet e “varësisë” nga Shqipëria Elda Dedja Konstantinos Giakoumis, pedagog në Universitetin Europian të Tiranës, tregon se çfarë e tërhoqi fillimisht në Shqipëri dhe përse vendosi ta zhvillojë më tej rrugëtimin e tij akademik dhe profesional në këtë vend. Ishte student në vitin e dytë, në Universitetin e Athinës, kur mësoi se […]

Read More

Teknologjia dhe Inovacioni i bashkëngjitet çdo profesioni sot

Teknologjia dhe Inovacioni i bashkëngjitet çdo profesioni sot Në Universitetin Europian të Tiranës, përgjatë “Javës së Hapur” janë zhvilluar një sërë aktivitetesh që kanë pasur në fokus inovacionin, inxhinieritë, teknologjinë dhe arkitekturën Nisur nga fakti që çdo aspekt i jetës është i ndërthurur me teknologjinë, tregu i punës ka gjithnjë e më tepër nevojë për […]

Read More