Category: Aktivitete

UET, ndër 5 universitetet private më të kërkuar, kryeson mjekësia

UET, ndër 5 universitetet private më të kërkuar, kryeson mjekësia Ditën e djeshme është mbyllur raundi i parë dhe tendecat e para që kanë dalë nga ky raund tregon se programet e studimit më të kërkuara janë ato të shkencave mjeksore, ku në pesë universitetet private që kanë shënuar numrin më ta lartë të regjistrimeve […]

Read More

Belina Budini, Dekania e Humaniteteve, mes UET dhe Oxford

Belina Budini, Dekania e Humaniteteve, mes UET dhe Oxford Prof. Asoc. Dr. Belina Budini, Dekane e Fakultetit të Shkencave Humane dhe Drejtuese e Departamentit të Humaniteteve dhe Komunikimit në UET tregon mbi ditën e saj të parë si lektore, si dhe eksperiencën tejet të veçantë që e pret këtë vit akademik në auditorët e Oxford […]

Read More

UET Arts Festival 2019/ Studentët e Arteve të Aplikuara në skenë

UET Arts Festival 2019/ Studentët e Arteve të Aplikuara në skenë Studentët e sapo regjistruar në kanto dhe instrumente, si violinë e kitarë, performuan përpara audiencës së pranishmëve, të cilët krahas kësaj shijuan edhe aktrimin e studentëve të Arteve Skenike, si dhe mundën të ndiqnin ekspozitën me punët e studentëve të Arteve Pamore. Elda Dedja […]

Read More

25 gazetarë në projektin studimor të Institutit Pashko

25 gazetarë në projektin studimor të Institutit Pashko Elda Dedja Fakulteti i Shkencave Humane, Edukimit dhe Arteve Liberale në Universitetin Europian të Tiranës, në bashkëpunim me Insitutin Europian Pashko, kanë organizuar workshopin e parë, në një seri prej 6 takimesh,me temë “New Media Trends” ku të pranishëm ishin 25 gazetarë dhe specialistë të marrëdhënieve me […]

Read More

Brenda opozitës ka krizë, shoqëria peng i politikës

Brenda opozitës ka krizë, shoqëria peng i politikës Elda Dedja Sezoni i parë në Top Channel, emisionet që ngjallën më shumë debat dhe një dekriptim i aktualitetit politik,  në nisje të sezonit të dytë të “Open”. E ftuar në Forumet UET, gazetarja flet për gjuhën e kryeministrit ndaj mediave, shkarkimin e presidentit, ngritjen  e Erion […]

Read More

“BE i beson UET 3 milion Euro fonde për ndërkombëtarizimin”

“BE i beson UET 3 milion Euro fonde për ndërkombëtarizimin” Drejtoresha e Projekteve dhe Partneriteteve në UET, Dr. Ketrina Çabiri Mijo, flet më tepër mbi urat bashkëpunimit që UET ka ndërtuar ndër vite me shumë universitete perëndimore dhe se si ky institucion është bërë pjesë me sukses e projekteve zhvilluese akademike e shkencore në kuadrin […]

Read More

UET i ri nën ndyshimin e statuti dhe rregullave të reja

UET i ri nën ndyshimin e statuti dhe rregullave të reja Zgjerimi dhe strukturimi i UET vitin e kaluar kishte të nevojshme disa ndryshime statutore dhe rregullores në përmisim të procesit akademik, të zhvillimit institucinale dhe këkrimit shkencor Me fillimin e vitit të ri akademik ccdo universitetet përmison të formatoj rregullat e veta. Në këtë […]

Read More

Kurioziteti i një historiani për të shpjeguar të sotmen

Kurioziteti i një historiani për të shpjeguar të sotmen Historiani dhe studiuesi i njohur, pedagog në Universitetin Europian të Tiranës, Prof. Asoc. Dr. Dritan Egro, rrëfen mbi ditën e tij të parë si lektor në universitet, si dhe sfidat e vazhdueshme që paraqet ky profesion “Me historinë më ka lidhur kurioziteti për të njohur çfarë […]

Read More

Për studentët e rinj në UET. Një doracak këshillash për orientim

Për studentët e rinj në UET. Një doracak këshillash për orientim Florian Çullhaj Në nisje të vitit akademik 2018, kam shkruar një artikull mbi disa këshilla për studentët e rinj të degës së shkencave politike ne UET. Sot kam edhe disa këshilla të tjera, që ndoshta shumëkujt prej jush mund t’i  tingëllojnë të zakonshme, por prej […]

Read More