Category: Aktivitete

Presidenti i UET Xhepa: Rrjeti UET Alumni Sipërmarrës, të studiosh për të krijuar punë

Presidenti i UET Xhepa: Rrjeti UET Alumni Sipërmarrës, të studiosh për të krijuar punë Presidenti i Universitetit Europian të Tiranës, Prof. Asoc. Dr. Selami Xhepa, përgjatë aktivitetit të zhvilluar me rrjetin Alumni Business, ka vlerësuar guximin dhe inovacionin e 100 ish-studentëve të UET pjesë të këtij rrjeti, dhe theksoi rëndësinë që sipërmarrja për avancimin e […]

Read More

Studentët duhet të përgatiten për revolucionin e 4-t industrial

Studentët duhet të përgatiten për revolucionin e 4-t industrial Integrimi i studentëve në një mjedis sipërmarrës dhe inovativ do t’i lejojë ata të lulëzojnë në një botë të Inteligjencës Artificiale Sethuraman Panchanathan Arizona State University Si studiues në mësimin e makinerive, më pyesin shpesh për efektet e inteligjencës artificiale dhe automatizmit në të ardhmen e […]

Read More

Elvin Meka, Dekani i Ekonomisë UET: E reja, një sfidë emocionuese  

Elvin Meka, Dekani i Ekonomisë UET: E reja, një sfidë emocionuese Dekani i Fakultetit të Ekonomisë, Biznesit dhe Zhvillimit në UET, flet mbi ditën e tij të parë si lektor në universitet dhe sfidat që paraqet detyra e tij në këtë dekadë të dytë të universitetit Sfidat dhe përgjegjësitë e një pedagogu janë të mëdha […]

Read More

Nisin rrëfimet e 100 Alumni Business UET, ja 10 historitë e para

Nisin rrëfimet e 100 Alumni Business UET, ja 10 historitë e para Ish-studentët janë ambasadorët e markës së universitetit. Sukseset dhe arritjet e tyre janë dëshmi se vlerave dhe standardit me të cilat UET edukon studentët e tij. UET Alumni Bussines, që përbëhet nga 100 ish-studentë sipërmarrës novatorë, këtë të enjte ka shënjuar edicionin e […]

Read More

Përvoja 15 vjeçare e UET, me komunikim futesh kudo

Komunikimi ka përparësinë të jetë një nga programet më tërheqëse dhe ende i paeksploruar apo mbipopulluar sikundër degë të tjera si ekonomiku apo juridiku. Ndër arsyet kryesore që po i tërheq njerëzit drejt Komunikimit dhe Marrëdhënieve Publike në gjithë të botën, është gama e gjerë e punëve që njerëzit e diplomuar në këto drejtime mund […]

Read More

UET “UNIVERSITETI I BIZNESIT”, pse funksionoi nisma 5 vjet më parë

UET “UNIVERSITETI I BIZNESIT”. Pse funksionoi nisma 5 vjet më parë Programi 500+ është një vazhdim i iniciativës së UET për të qenë i shndërruar në universitet i biznesit. Ky projekt përfshin 500 kompanitë më të mëdha në vend sipas klasifikimit zyrtar dhe është një projekt i gjerë bashkëpunimi vjeçar në aspekte të ndryshme.   […]

Read More

Diskutimi në UET/Talentet zgjedhin kompanitë, jo kompanitë talentet

Diskutimi në UET/Talentet zgjedhin kompanitë, jo kompanitë talentet Në një diskutim mbi sfidat që paraqet sot tregu i punës për të diplomuarit, por edhe për vetë rekrutuesit, drejtuesit e burimeve njerëzore në Universitetin Europian të Tiranës është zhvilluar për të pestin vit radhas UET HR Club, ku kanë qenë të pranishëm drejtuesit e burimeve njerëzore […]

Read More

Drejtuesit e burimeve njerëzore në UET, e ardhmja u takon…

Drejtuesit e burimeve njerëzore në UET, e ardhmja u takon… Universiteti Europian i Tiranës ka zhvilluar për të pestin vit UET HR Club, në të cilin kanë qenë të pranishëm drejtuesit e burimeve njerëzore të korporatave më të mëdha në vend si dhe përfaqësues të institucioneve dhe administratës publike, i cili vjen në kuadër të […]

Read More

Forumet UET/ “Ja pse Kadare duhet të fitojë çmimin Nobel”

Forumet UET/ “Ja pse Kadare duhet të fitojë çmimin Nobel” Elda Dedja I ftuar në ciklin e përjavshëm të Forumeve UET, këtë të martë ka qenë shkrimtari dhe publicisti i njohur egjiptian Mohamed Salmawy, i cili në një bashkëbisedim me studentë e pedagogë të UET ka trajtuar një sërë tematikash, që nga çmimi “Nobel” tek […]

Read More

UET, politika favorizuese për t’i dhënë një shans të gjithëve

UET, politika favorizuese për t’i dhënë një shans të gjithëve Çdo student, në varësi të prirjeve personale si dhe aftësive, mund të gjejë vendin e tij në UET, pa dallime sociale apo të statusit ekonomik. Kjo për shkak të filozofisë së Universitetit Europian i Tiranës i cili krijon hapësirat e duhura për integrim që nga […]

Read More