Category: Activities

Belina Budini, Dekania e Humaniteteve, mes UET dhe Oxford

Belina Budini, Dekania e Humaniteteve, mes UET dhe Oxford Prof. Asoc. Dr. Belina Budini, Dekane e Fakultetit të Shkencave Humane dhe Drejtuese e Departamentit të Humaniteteve dhe Komunikimit në UET tregon mbi ditën e saj të parë si lektore, si dhe eksperiencën tejet të veçantë që e pret këtë vit akademik në auditorët e Oxford […]

Read More

25 gazetarë në projektin studimor të Institutit Pashko

25 gazetarë në projektin studimor të Institutit Pashko Elda Dedja Fakulteti i Shkencave Humane, Edukimit dhe Arteve Liberale në Universitetin Europian të Tiranës, në bashkëpunim me Insitutin Europian Pashko, kanë organizuar workshopin e parë, në një seri prej 6 takimesh,me temë “New Media Trends” ku të pranishëm ishin 25 gazetarë dhe specialistë të marrëdhënieve me […]

Read More

Brenda opozitës ka krizë, shoqëria peng i politikës

Brenda opozitës ka krizë, shoqëria peng i politikës Elda Dedja Sezoni i parë në Top Channel, emisionet që ngjallën më shumë debat dhe një dekriptim i aktualitetit politik,  në nisje të sezonit të dytë të “Open”. E ftuar në Forumet UET, gazetarja flet për gjuhën e kryeministrit ndaj mediave, shkarkimin e presidentit, ngritjen  e Erion […]

Read More

“EU entrusts EUT a 3 million Euro fond, for the internationalization process”

“BE i beson UET 3 milion Euro fonde për ndërkombëtarizimin” Drejtoresha e Projekteve dhe Partneriteteve në UET, Dr. Ketrina Çabiri Mijo, flet më tepër mbi urat bashkëpunimit që UET ka ndërtuar ndër vite me shumë universitete perëndimore dhe se si ky institucion është bërë pjesë me sukses e projekteve zhvilluese akademike e shkencore në kuadrin […]

Read More

UET i ri nën ndyshimin e statuti dhe rregullave të reja

UET i ri nën ndyshimin e statuti dhe rregullave të reja Zgjerimi dhe strukturimi i UET vitin e kaluar kishte të nevojshme disa ndryshime statutore dhe rregullores në përmisim të procesit akademik, të zhvillimit institucinale dhe këkrimit shkencor Me fillimin e vitit të ri akademik ccdo universitetet përmison të formatoj rregullat e veta. Në këtë […]

Read More

Kurioziteti i një historiani për të shpjeguar të sotmen

Kurioziteti i një historiani për të shpjeguar të sotmen Historiani dhe studiuesi i njohur, pedagog në Universitetin Europian të Tiranës, Prof. Asoc. Dr. Dritan Egro, rrëfen mbi ditën e tij të parë si lektor në universitet, si dhe sfidat e vazhdueshme që paraqet ky profesion “Me historinë më ka lidhur kurioziteti për të njohur çfarë […]

Read More

Për studentët e rinj në UET. Një doracak këshillash për orientim

Për studentët e rinj në UET. Një doracak këshillash për orientim Florian Çullhaj Në nisje të vitit akademik 2018, kam shkruar një artikull mbi disa këshilla për studentët e rinj të degës së shkencave politike ne UET. Sot kam edhe disa këshilla të tjera, që ndoshta shumëkujt prej jush mund t’i  tingëllojnë të zakonshme, por prej […]

Read More

UET ngre sistemin e këshillimit akademik me 11 pedagogë

UET ngre sistemin e këshillimit akademik me 11 pedagogë Universiteti Europian i Tiranës ka krijuar në ambientet e tij një hapësirë të dedikuar maturantëve, që janë në dilemë dhe kanë nevojë për një orientim profesional në lidhje me zgjedhjen e degës së studimit, duke ofruar konsulta me specialistë të këshillimit për karrierë. Dilemat e maturantëve […]

Read More

Fituesit e humbësit e universitetit të madh dhe falas për të gjithë

Fituesit e humbësit e universitetit të madh dhe falas për të gjithë The Ekonomist Është dita e daljeve të rezultateve dhe  telefonat po bien pa pushim në Universitetin e Exeter. Universiteti është shumë më i madh, se sa ishte gjysëm dekade më parë, kështu që ka shumë për të bërë. Rreth 120 individë të përbërë […]

Read More