Agim Kukeli

Prof. Dr. Agim Kukeli

Prof. Dr. Agim Kukeli ka përfunduar studimet e doktoraturës në shkencat ekonomike në Universitetin Shteteror të Kolorados, Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Profesor Kukeli ka dhënë leksione në kurset e makroekonomisë dhe mikroekonomisë, ekonometrisë dhe metododave sasiore të kërkimit shkencor, makroekonomisë dhe teorisë monetare, teorinë e lojrave dhe vendimmarrjen strategjike, dhe në kurset e ekonomisë dhe financave ndërkombëtare. Ai ka qenë personel akademik me kohë të plotë dhe ka dhënë leksione në Fakultetin e Arteve Liberale në Universitetin Shtetëror të Kolorados, Fakultetin e Biznesit në Universitetin e Kolorado Mesa, në Universitetin Back Hills në Dakoten e Jugut, në Universitetin Akron ne Ohio, ne Midwestern State University Texas në Shtetet e Bashkuara te Amerikes. Ai ka qenë Drejtor i Qendrës së Kërkimeve Qeveritare dhe Biznesit në Midwestern State University, Texas, SHBA